Χαϊκάλης στο MEGA : Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις καταγγελίες
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, τέτοιες συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο από ονόματα παλαιότερων φουρνιών που έχουμε αγαπήσει, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ηθοποιός, Παύλος Χαϊκάλης, για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, τέτοιες συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο από ονόματα παλαιότερων φουρνιών που έχουμε αγαπήσει, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές.
Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες και όπως πάντα, έτσι και τώρα κυριαρχεί ο φόβος του στιγματισμού, υποστήριξε ο ηθοποιός.
«Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά. «Η γυναικά δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε.
«Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα ακούγοντας τις καταγγελίες»
Αποκάλυψε πως τέτοιες συμπεριφορές ήταν γνωστές και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα ακούγοντας τις καταγγελίες.
«Θα πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγγνώμης», τόνισε ο ηθοποιός.
Ο ίδιος έχει υπάρξει μάρτυρας ανάλογων συμπεριφορών, μην μπορώντας ωστόσο να μιλήσει εξ ονόματος άλλων ανθρώπων, αυτό που επεσήμανε είναι πως από δω και πέρα τα θύματα πρέπει να μιλάνε και να μην φοβούνται.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.