Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντενίση για καταγγελίες παρενόχλησης: «Πολύ λυπηρό, αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου»

Ντενίση για καταγγελίες παρενόχλησης: «Πολύ λυπηρό, αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε η Μιμή Ντενίση σχολιάζοντας το «τσουνάμι» αποκαλύψεων κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάματος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε η Μιμή Ντενίση σχολιάζοντας το «τσουνάμι» αποκαλύψεων κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάματος.

«Αυτά που ακούμε μού έχουν προκαλέσει θλίψη, πόνο για το παρελθόν. Και χαρά για τώρα. Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι η κοινωνία άλλαξε έχει χάσει το τρένο. Είναι μια αλλαγή κοινωνική σε όλο τον κόσμο που άνοιξε τα στόματα» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως: «ομολογώ ότι πολλά πράγματα δεν τα περίμενα. Δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης λεκτικής ή σωματικής είχαν φθάσει τα πράγματα. Εγώ ήμουν κλεισμένη στον δικό μου θίασο».

Η κ. Ντενίση αναφέρθηκε στην ελληνική κοινωνία πριν από δεκαετίες, τονίζοντας πως: «Στην ελληνική κοινωνία παλαιότερα, δεν υπήρχε ο όρος σεξουαλική παρενόχληση. Κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Ως μεσογειακός λαός ήταν περηφάνια να σε πειράζουν στον δρόμο. Για τους Έλληνες άνδρες ήταν συνήθεια αυτό. Κι ήταν συνήθεια και για εμάς ότι ήταν φλερτ που κάποιες φορές ήταν κακού γούστου, πιο χοντρό. Δεν ήταν όμως τόσο βίαιη η κοινωνία. Ή ήταν πιο κρυφά άλλο.

» Η ελληνική κοινωνία ήταν πάντα πιο συντηρητική. Ήμασταν χιλιόμετρα μακριά από το να μιλήσουμε για παράδειγμα για σύμφωνα συμβίωσης. Ήταν μια κοινωνία υποτίθεται συντηρητική. Όμως και τότε στα χωριά συνέβαιναν άσχημα πράγματα. Το παρελθόν δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα» πρόσθεσε.

«Λυπηρό…»

Αναφορικά στις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από ηθοποιούς και σκηνοθέτες, δήλωσε: «Είναι για μένα πολύ λυπηρό, αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου, ακόμα κι αυτούς που προέβησαν σε πράξεις.

» Θεωρώ ανόητο να πει κανείς “γιατί το κάνουν τώρα”. Στο θέατρο θα έλεγα ότι είμαστε υγιής κοινότητα. Στο χώρο του θεάτρου ότι κάποιοι ηθοποιοί ή σκηνοθέτες ήταν σκληροί, δύσκολοι… το ξέραμε. Άλλα όχι σε πλαίσια τέτοιας αγριότητας.

» Επειδή λένε το “γιατί τώρα”, γιατί τώρα είναι άλλη εποχή, γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση. Θεωρώ ότι είναι το ίδιο θύματα κι εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους, κι εκείνοι που το υπέμειναν».

Όσον αφορά στην κίνηση γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη που εξέδωσε διά των πληρεξούσιων δικηγόρων του ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά να μην εμπλακεί το όνομα του σε παρόμοια περιστατικά που, όπως τονίζει, ο ίδιος αγνοεί η κ. Ντενίση σημείωσε: «Οι φήμες είναι πολλές. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε και το έκανε, δεν πρέπει να πέσουμε σε μια υπερβολή, γιατί χάνουν την αξία τους και τα σοβαρά. Αυτά που είπαν τα κορίτσια είναι σοβαρά».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024