Ένα πολυετές κυνήγι μαγισσών έφθασε στο τέλος του και καταρρίφθηκε πανηγυρικά.
Το πρωί της Πέμπτης 28/1 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε πανηγυρικά τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, απ’ όλες τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει στη Δίκη των 28.
Το ίδιο συνέβη και με όλους τους κατηγορουμένους, οι οποίοι επί σειράν ετών ταλαιπωρήθηκαν και είδαν τα ονόματα τους να διασύρονται.
Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να καταπέσει η σκευωρία.
Ύστερα από μια συνεδρίαση μερικών λεπτών, η πρόεδρος Αριστέα Τσαμαδιά ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους όλους τους κατηγορουμένους, χωρίς αστερίσκους.
Έπειτα από διεξοδική ανάλυση όλων των στοιχείων της έρευνας, από την κατάθεση των μαρτύρων (και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν) και από την κατάρριψη του προανακριτικού πορίσματος από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει όλες τις κατηγορίες.
Μια υπόθεση που διήρκεσε σχεδόν μία εξαετία και απασχόλησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, σπιλώνοντας υπολήψεις, πλέον έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα.
Και δε θα αφήσει περιθώριο σε όσους την επικαλούνταν ως επιχείρημα στη δημόσια συζήτηση να την επικαλεστούν ξανά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη χρονιά του με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει πίσω τους την κακή παρένθεση του αποκλεισμού από το Κύπελλο.
Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο Βελιγράδι και συνεχίζει να γράφει απίθανα νούμερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά...