Νικηφόρα πέρασε η Μπαρτσελόνα από την έδρα της Έλτσε, επικρατώντας με 2-0 αν και χωρίς τον τιμωρημένο Μέσι. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 37 βαθμούς, εφτά λιγότερους από την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και τρεις από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.
Η γηπεδούχος αντίθετα έμεινε βυθισμένη στην προτελευταία θέση της κατάταξης και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Στο 39′ οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ με τον Μπρέθγουεϊτ να βγάζει σέντρα, τον Ντιέγκο Γκονζάλεθ να κάνει τραγικό λάθος και τον Ντε Γιόνγκ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 89′ η Μπαρτσελόνα τελείωσε το παιχνίδι με τον Ντε Γιόνγκ να κάνει ωραία ενέργεια και γύρισμα για τον Πουτζ που με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.