Vegan, ωμοφαγικές μπάρες από την Γεωργία Διαμαντέα
Με καραμέλα και μαύρη σοκολάτα αποτελούν ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, ενώ είναι εύκολες στην παρασκευή τους
Η νεαρή μαθητευόμενη σεφ από την Κάρπαθο ετοιμάζει το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ που αγαπούν ακόμα και όσοι δεν είναι vegan. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες:
Υλικά:
•Για την βάση:
-3/4 κούπας βρώμη
-2κ.σουπας φυστικοβουτυρο
-1κ.σουπας σιρόπι σφενδαμου
-1/3 κούπας χουρμάδες
-50 gr φιστίκια
-νερό
•Για την καραμέλα:
-2 κούπες χουρμάδες
-2 κ.σούπας σιρόπι σφενδαμου
-1/2 κούπας γάλα αμυγδάλου
-1/3 κούπας νερό
•Για την επικάλυψη:
-125 gr κουβερτούρα υγείας
-1κ.σουπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση:
-Βάζουμε τους χουρμάδες που θα χρησιμοποιήσουμε για την καραμέλα σε καυτό νερό και τους αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε την βάση.
-Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μπλέντερ, (εκτός από 1 κ.σουπας φυστικοβουτυρο και τα φιστίκια) και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί, ώστε να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
-Απλώνουμε την βάση σε ένα μικρό ταψάκι και από πάνω απλώνουμε με το υπόλοιπο φυστικοβουτυρο και τα φιστίκια.
-Για την καραμέλα βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απλώνουμε πάνω από τα φιστίκια και το φυστικοβουτυρο.
-Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας και την απλώνουμε από την καραμέλα. Γαρνίρουμε με έξτρα φιστίκια αν θελουμε.
-Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
-Όταν παγώσουν τα υλικά, κόβουμε είτε σε μπάρες, είτε σε μικρά κυβάκια.
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)



























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442