Εγκρίθηκε και στη Βρετανία το εμβόλιο της Moderna
Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 17 εκατ. δόσεις
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας ενέκρινε την Παρασκευή το εμβόλιο της Moderna εναντίον της Covid-19, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, το οποίο παρήγγειλε ακόμα 10 εκατομμύρια δόσεις με την προοπτική να αρχίσει τους εμβολιασμούς την άνοιξη.
Το εμβόλιο της Moderna είναι το τρίτο που λαμβάνει έγκριση στη χώρα, μετά τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca.
Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 17 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, αρκετές για τον εμβολιασμό 8,5 εκατ. πολιτών.
«Έχουμε ήδη εμβολιάσει σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους και το εμβόλιο της Moderna θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα ακόμη περισσότερο όταν οι δόσεις καταστούν διαθέσιμες την άνοιξη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 94% στην πρόληψη της ασθένειας στις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου και η χρήση του έχει ήδη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- «Μετρητά για να κρατήσετε μετανάστες» – Το deal της Ευρώπης με τους μεσανατολίτες ηγέτες
- Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442