Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έχει καταδικάσει τις προσπάθειες του GOP (σ.σ Ρεπουμπλικανού Κόμματος) να ανατρέψει τη βούληση των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές, δημοσίευσε μια δήλωση το βράδυ της Τετάρτης με τις παρατηρήσεις που θα είχε πει στη Γερουσία των ΗΠΑ πριν από την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Συγκεντρωνόμαστε σήμερα λόγω της τραυματισμένης υπερηφάνειας ενός εγωιστή και της οργής των υποστηρικτών του, τους οποίους σκόπιμα παραπληροφόρησε τους τελευταίους δύο μήνες και τους κάλεσε να δράσουν αυτό το πρωί. Αυτό που συνέβη εδώ σήμερα ήταν μια εξέγερση, την οποία υποκίνησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκείνοι που επιλέγουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι του, αντιτασσόμενοι στα αποτελέσματα μιας νόμιμης, δημοκρατικής εκλογής θα θεωρηθούν για πάντα ως ένοχοι σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της δημοκρατίας μας. Θα μείνουν στην ιστορία για το ρόλο τους σε αυτό το επαίσχυντο επεισόδιο στην αμερικανική ιστορία. Αυτή θα είναι η κληρονομιά τους », είπε ο Romney.

Ο Romney κατέληξε λέγοντας: «Προτρέπω τους συναδέλφους μου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της εκλογικής καταμέτρησης, να αποφύγουν περαιτέρω αντιρρήσεις και να επιβεβαιώσουν ομόφωνα τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο