Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μεταμόρφωση των αντιπάλων

Η μεταμόρφωση των αντιπάλων

Στη μια πλευρά εύκολα καταλαβαίνεις τον Ολυμπιακό. Πρώτος, σίγουρος, έτοιμος

Σπορ… των Χριστουγέννων οι μεταγραφικές αναζητήσεις. Και δίχως αγωνιστική δράση, προφανώς πολλά και διάφορα τα σενάρια που εξελίσσονται. Για όλους και για όλα. Ακόμη και φέτος λοιπόν, σε μια σεζόν «ειδικών συνθηκών», η παράδοση καλά κρατεί. Μόνο που είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τη διαχωριστική γραμμή. Για εκείνους που αναζητούν απλά το παραπάνω πατώντας σε ό,τι έχουν ήδη δημιουργήσει. Και για τους άλλους που επί της ουσίας αναζητούν «μικρά θαύματα».

Στη μια πλευρά εύκολα καταλαβαίνεις τον Ολυμπιακό. Πρώτος, σίγουρος, έτοιμος. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να προσδοκά κυρίως να επιστρέψουν στο rotation του οι διαθέσιμοι και με μοναδικό «ανοιχτό λογαριασμό» τη θέση που άφησε ανοιχτή στο rotation ο Ρούμπεν Βινάγκρε. Ελάχιστη η προσφορά του πορτογάλου μπακ. Σε βαθμό που όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης προφανώς και θα προσφέρει περισσότερο. Το rotation όμως είναι ήδη σχηματισμένο. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα.

Και από την άλλη; Η ΑΕΚ επίσημα – με restart που έφτασε στην αλλαγή τεχνικού διευθυντή και προπονητή – και ο ΠΑΟΚ σιωπηλά. Ο Δικέφαλος του Βορρά που μάλλον υποχρεούται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε αρχές Οκτωβρίου στις αλλαγές του ρόστερ με βασικότερη έγνοια τους οικονομικούς μπελάδες που έφερε η κακή διαχείριση του παρελθόντος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν να κυνηγήσει τους στόχους της δίχως τον Δημήτρη Γιαννούλη, που μάλλον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να φτιάξει βαλίτσες.

Και ίσως να μην είναι και ο μόνος από τους «βασικούς» που θα αποχαιρετήσει την Τούμπα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν στο δεύτερο μισό, οι δύο βασικοί ανταγωνιστές των Ερυθρολεύκων να είναι… κάτι άλλο. Μια διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με την ομάδα που είδαμε από τον Καρέρα, έχοντας μπροστά της ένα «ναρκοπέδιο» μες στον Ιανουάριο για να φανεί αν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστική στη μάχη του τίτλου.

Και τον ΠΑΟΚ που πιθανότατα θα πρέπει να μπει σε mood αποχωρισμών. Τον Σεπτέμβριο ήταν ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Ακπομ, ο Μαουρίσιο. Τώρα ενδεχομένως και ο καλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας τριετίας στην Τούμπα. Κενό που δεν καλύπτεται εύκολα. Πολλώ δε μάλλον αν ευσταθούν σενάρια που θέλουν τους Θεσσαλονικείς να αναζητούν στον Βόλο (Φράνκο Φεράρι) τον αντικαταστάτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024