Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Απειλεί πάλι με επίθεση το Ιράν - Εξέτασε «φάσμα επιλογών»

Τραμπ : Απειλεί πάλι με επίθεση το Ιράν – Εξέτασε «φάσμα επιλογών»

Προειδοποίηση στον Ιράν απηύθυνε ο Τραμπ μετά την τελευταία επίθεση με ρουκέτες κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Ο ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Τετάρτη το Ιράν ότι δεν θα ανεχθεί τον θάνατο ούτε «ενός Αμερικανού» μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες από φιλοϊρανούς ιρακινούς παραστρατιωτικούς εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

«Φιλική συμβουλή»

Είκοσι οκτώ ημέρες πριν το τέλος της θητείας του, ο Τραμπ απηύθυνε στο Ιράν «φιλική συμβουλή»: «Αν σκοτωθεί ακόμη κι ένας Αμερικανός» στο Ιράκ, «θα θεωρήσω το Ιράν υπεύθυνο. Σκεφτείτε το καλά», διεμήνυσε μέσω Twitter, καταγγέλλοντας πως οι ρουκέτες που χρησιμοποιήθηκαν στην πιο πρόσφατη επίθεση, την Κυριακή, προέρχονταν από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι ιρακινές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση, που σύμφωνα με το Πεντάγωνο έγινε με «21 ρουκέτες», σε σιίτες παραστρατιωτικούς.

Ο Τραμπ απηύθυνε την προειδοποίηση αυτή λίγο καιρό προτού συμπληρωθεί η πρώτη επέτειος από τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμάνι σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, την 3η Ιανουαρίου, την οποία διέταξε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος.

Εδειξε το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο Μάικ Πομπέο, ήδη ύψωσε το δάχτυλο για να δείξει το Ιράν μετά την επίθεση της Κυριακής, που προκάλεσε μόνο ζημιές, ενώ ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, προειδοποίησε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να αντιδράσουν» σε περίπτωση «ιρανικής επίθεσης» ενόψει της επετείου της δολοφονίας του στρατηγού Σουλεϊμάνι.

Αντιδρώντας, η Τεχεράνη κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να πάψει να πυροδοτεί «εντάσεις».

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι σε ειδική σύσκεψη χθες με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Aμυνας Κρις Μίλερ, του ΥΠΕΞ Πομπέο και του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν παρουσιάστηκε στον Τραμπ «φάσμα επιλογών».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024