Σαρηγιάννης : Πρόωρη η άρση lockdown στις 7 Ιανουαρίου – Να μην ανοίξουν τα σχολεία
«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ανέφερε και ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.
Μπορεί η χώρα να έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού, ωστόσο ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θεωρεί πως η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου είναι πρόωρη.
«Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ανέφερε και ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.
«Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας», υπογράμμισε μιλώντας στο OPEN.
Αναφερόμενος στις επιβαρυμένες περιοχές ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».
Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε: «Ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατ. πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα.
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)




















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442