Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία εναντίον TikTok για την ιδιωτικότητα των ανηλίκων

Ιταλία εναντίον TikTok για την ιδιωτικότητα των ανηλίκων

Έρευνες στις πρακτικές της κινεζικής πλατφόρμας εκκρεμούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων ξεκίνησε νομική διαδικασία εναντίον του TikTok υποστηρίζοντας ότι η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών της, ειδικά των ανηλίκων.

H εξέλιξη, αναφέρει το Politico, έρχεται λίγους μήνες μετά την έναρξη έρευνας για το Tik Tok από την EDPB, το δίκτυο των ευρωπαϊκών αρχών προστασίας δεδομένων. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από αίτημα της ιταλικής αρχής Garante, η οποία όμως τελικά αποφάσισε να προχωρήσει μονομερώς σε μέτρα κατά του TikTok λόγω του επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Garante αναφέρει ότι τα μέτρα που έχει λάβει το TikTok για να εμποδίζει την εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών παρακάμπτονται εύκολα. Ακόμα, το TikTok κατηγορείται ότι δεν διευκρινίζει για ποιο χρονικό διάστημα αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών, ποια είναι η χρήση των δεδομένων που αποστέλλονται σε χώρες εκτός ΕΕ, ή ποιες μεθόδους ανωνυμοποίησης εφαρμόζει για να προστατεύει την ταυτότητα των χρηστών.

Εκπρόσωπος του TikTok διαβεβαίωσε το Politico ότι η προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας είναι πρώτη προτεραιότητά του. Διαβεβαίωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Garante παρόλο που διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της.

Η εταιρεία έχει τώρα περιθώριο 30 ημερών να δώσει εξηγήσεις και να αιτηθεί ακρόαση στην Garante.

Εκτός από την ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων, το TikTok αντιμετωπίζει επίσης έρευνες από τις αντίστοιχες αρχές της Ολλανδίας, της Δανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Τον Ιούλιο, το TikTok μετέφερε την αρμοδιότητα για ορισμένες βασικές λειτουργίες ασφάλειας στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο, ωστόσο η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) αμφισβήτησε τη νομική βάση αυτής της κίνησης.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024