Είναι τρομακτικά, αδίστακτα, αρπακτικά. Επίσης δεν είναι πραγματικά. Ο λόγος για τα «drop bears», τα ζώα που έχουν επινοήσει οι Αυστραλοί με μοναδικό στόχο να τρομάζουν τους τουρίστες και να σπάνε πλάκα.

Η ιστορία με τα «drop bears» έχει με τα χρόνια μετατραπεί σε κάτι σαν το εθνικό αστείο της χώρας.

Τα ζώα σύμφωνα με τις αφηγήσεις μοιάζουν με «άγρια ξαδέρφια των κοάλα», είναι σαρκοφάγα, έχουν μυτερά δόντια και πέφτουν από τα δέντρα πάνω στους ανυποψίαστους περαστικούς.

Ρώτησε οποιονδήποτε Αυστραλό σχετικά με τα «drop bears» και θα ακούσεις αμέσως ιστορίες για συγγενείς που τραυματίστηκαν σοβαρά ή για φίλους που ξέφυγαν τη τελευταία στιγμή από τα μοχθηρά ζώα. Φυσικά, όλοι τους λένε ψέματα.

Ιστορίες για μυθικά ζώα και παράξενα πλάσματα (βλ. δράκους, τέρας του Λοχ Νες κ.τ.λ.) κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του κόσμου. Η περίπτωση των «drop bears» είναι ωστόσο διαφορετική καθώς κανένας Αυστραλός δεν πιστεύει στην ύπαρξή τους.

Οι ιστορίες διαδίδονται απλά για να πανικοβάλουν τους αμύητους συνήθως τουρίστες που καταλήγουν να κοιτάνε συνέχεια τα δέντρα για να αποφύγουν την δολοφονική επίθεση των ανύπαρκτων ζώων.

Η αυστραλέζικη φάρσα έχει πάρει τέτοια έκταση που το 2013 το γνωστό περιοδικό Australian Geographic δημοσίευσε για την Πρωταπριλιά ένα άρθρο με τίτλο «Τα drop bears προτιμούν τους τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα».

Τον Ιανουάριο του 2020 μια Βρετανίδα δημοσιογράφος έγινε viral όταν έπεσε θύμα φάρσας σε πάρκο της Αυστραλίας. Φορώντας προστατευτική στολή και φανερά αγχωμένη η δημοσιογράφος είχε κανονίσει με τους υπεύθυνους του πάρκου να κρατήσει μπροστά στην κάμερα ένα «drop bear» το οποίο στην πραγματικότητα ήταν ένα απλό, γλυκύτατο κοάλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο