Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμίζει επιτέλους τη σπουδαία ομάδα που επί δεκαετίες κατατρόπωνε οποιονδήποτε αντίπαλο στην Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν τη Λιντς με 6-2 στο ντέρμπι της αγωνιστικής και στην επιστροφή των «παγωνιών» και βρέθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο από τις Λίβερπουλ και Λέστερ.
Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δείχνει πως μπορεί φέτος να διεκδικήσει τον τίτλο, αρκεί να πραγματοποιεί εμφανίσεις σαν τη σημερινή, όπου πραγματικά εντυπωσίασε και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ημίχρονο προηγούνταν με 4-1 χάρη στα γκολ των ΜακΤόμινεϊ (2), Μπρούνο Φερνάντες και Λίντελοφ, ενώ τα άλλα δυο γκολ τα πέτυχε ο Πορτογάλος με πέναλτι και ο Τζέιμς, με τους Κούπερ και Ντάλας να μειώνουν για τα «παγώνια».
Όσον αφορά το ματς στα 67 δευτερόλεπτα μόλις ο Φερνάντες έδωσε στον ΜακΤόμινεϊ που με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε ο 1-0 και μάλιστα στο 3’ ο Μαρσιάλ έκοψε όμορφα κάθετα στον ΜακΤόμινεϊ που βρέθηκε φάτσα με τον Μελιέ και τον πλάσαρε για το 2-0.
Στο 8’ μετά από λάθος του Γουάν Μπισάκα ο Μπάμφορντ βρέθηκε μόνος με τον Ντε Χέα αλλά πλάσαρε άστοχα και στο 19’ ο φορ της Λιντς σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Από την εκτέλεση του οφσάιντ η Γιουνάιτεντ έφυγε στην κόντρα, η μπάλα στρώθηκε τον Φερνάντες κι εκείνος με διαγώνιο σουτ από δεξιά έγραψε το 3-0. Στο 37’ μετά από κόρνερ του Σο, ο Μαρσιάλ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λίντλεεφ εξ επαφής πάσαρε για το 4-0, με τη Λιντς να μειώνει στο 41ο λεπτό καθώς μετά από κόρνερ, ο Κούπερ με κεφαλιά έκανε το 4-1.
Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 66′ μετά από γύρισμα του ΜακΤόμινεϊ από αριστερά, ο Τζέιμς τσίμπησε πανέμορφα προ του Έιλινγκ, πάτησε περιοχή και με σουτ έκανε το 5-1. Δυο λεπτά αργότερα και ειδικότερα στο 68ο λεπτό ο Στρόικ έκανε πέναλτι στον Μαρσιάλ και ο Φερνάντες έκανε το 6-1 από τα 11 μέτρα. Στο 73’ ο Μαρσιάλ βρέθηκε μόνος με τον Μελιέ αλλά πλάσαρε πάνω στον και στη κόντρα ο Ντάλας με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 6-2.
Ρίχνουν τους τόνους Σλοτ και Σαλάχ στην ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους μετά τη συνάντηση που είχαν. Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Αιγύπτιος για το ματς με την Μπράιτον (13/12, 17:00).
Ο Αταμάν μίλησε στην Gazzetta dello Sport πριν από λίγες ημέρες, μέσω της οποίας αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ομπράντοβιτς
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λανουά θα συζητηθεί τον Μάιο, άρα μέχρι τότε ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ κρίνεται από την εικόνα της διαιτησίας και από την απόδοση των αλλοδαπών ρέφερι
Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Euroleague, αναμένεται αν αφιχθεί στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το πρωί της προσεχούς Κυριακής (14/12)