Κοροναϊός : Στις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα
Η διεθνής ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έχει αναλάβει να ερευνήσει την προέλευση του SARS-CoV-2, θα μεταβεί στην περιοχή της Ουχάν, το λίκνο της πανδημίας, χωρίς να «επιβλέπεται» από το Πεκίνο, διαβεβαίωσε ο ΠΟΥ.
Η διεθνής ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έχει αναλάβει να ερευνήσει την προέλευση του SARS-CoV-2, θα μεταβεί στην περιοχή της Ουχάν, το λίκνο της πανδημίας, χωρίς να «επιβλέπεται» από το Πεκίνο, διαβεβαίωσε ο ΠΟΥ.
Η ομάδα των ειδικών αναμένεται να ταξιδέψει στην Κίνα κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Στα μέσα της εβδομάδας ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε την αποστολή αυτή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η αποστολή και ποιες περιοχές θα επισκεφθούν οι εμπειρογνώμονες.
Η ομάδα θα πάει στην Ουχάν
«Η ομάδα θα πάει στην Ουχάν, αυτός είναι ο στόχος της αποστολής», είπε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ.
«Δεν έχουμε ακόμη την ημερομηνία αναχώρησης, επειδή οργανώνουμε τεχνικά ζητήματα, τις βίζες και τις πτήσεις, όμως αναμένουμε ότι η ομάδα θα αναχωρήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου», πρόσθεσε.
Τα μέλη της αποστολής θα τεθούν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στο Πεκίνο.
«Ο στόχος είναι να πάμε εκεί όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε ανθρώπους», επανέλαβε ο Ράιαν.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αρχικός φορέας του ιού ήταν κάποιο είδος νυχτερίδας, όμως μέχρι τώρα δεν γνωρίζουν ποιο ήταν το ζώο-ξενιστής που οδήγησε στη μόλυνση των ανθρώπων.
Η αποστολή αποτελείται από δέκα επιστήμονες από τη Δανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Ρωσία, το Βιετνάμ, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Ιαπωνία. «Θα συνεργαστούμε με τους Κινέζους συναδέλφους μας. (Οι επιστήμονες του ΠΟΥ) δεν θα επιβλέπονται, όπως το λέτε, από Κινέζους αξιωματούχους», πρόσθεσε ο Ράιαν απαντώντας στην ερώτηση μιας δημοσιογράφου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442