Ένα σφύριγμα, ένα απρεπές ή και χυδαίο σχόλιο για την εξωτερική σου εμφάνιση, ένα λαίμαργο βλέμμα στο δρόμο.

Μια εικόνα για πολλές γυναίκες δυστυχώς γνώριμη, που η καθεμία έχει βρει τους δικούς της τρόπους να διαχειρίζεται.

Η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο (catcalling) περιλαμβάνει ένα σύνολο συμπεριφορών λεκτικών ή μη, από σχόλια και σφυρίγματα μέχρι χειρονομίες και επίμονη παρακολούθηση των γυναικών που αγνοούν τέτοιου είδους συμπεριφορές αντρών.

Οι περισσότεροι άντρες που κάνουν «καμάκι» πιστεύουν πως φλερτάρουν, ωστόσο αγνοούν ότι συχνά δημιουργούν άγχος και φόβο στις γυναίκες, βιώνοντας τέτοιες συμπεριφορές ως εξαιρετικά στρεσογόνες.

Τι γίνεται όμως όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται; Πώς αντιδρούν οι άντρες όταν από «θηρευτές» βρεθούν στη θέση του «θηράματος»;

Η YouTuber Λαμπρινή Γεωργιάδου πραγματοποίησε το δικό της κοινωνικό πείραμα, αλλάζοντας τους όρους του «ορθόδοξου» catcalling.

Στo βίντεο το οποίο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ξεπεράσει τα 162.000 views, οι χρήστες του YouTube έχουν αφήσει τα δικά τους σχόλια, ενδεικτικά του πόσο διαδεδομένο φαινόμενο αποτελεί η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο.

  • «Σιχάθηκε το μέσα μου. Για να μην πω πόσο αγχώθηκα σε ορισμένες φάσεις».
  • «Είναι τόσο άδικο που με το που τους κάνεις catcall δεν τους ανάβουν όλα τα κόκκινα λαμπάκια και δεν φοβούνται για την ακεραιότητα τους και μην τους αγγίξεις κάπου δεν θέλουν η τους ακολουθήσεις/απειλήσεις κλπ».
  • «Δεν πέτυχε το πείραμα, χρειάζονται να έχουν το τραύμα από νεαρή ηλικία, να τους έχουν παρενοχλήσει 10-20 φορές και να έχουν ξεφύγει έστω έναν βιασμό για να ιδρώσει το αυτί τους.
  • «Ολη μέρα πειράζω γυναίκες», «Φταίει η αγαμία», «Οι άντρες δέρνουν γιατί μπορούν». Αυτά ας κρατήσουμε. Κι αν τους βρίσεις, θα σε πουν «μίσανδρη» επειδή σιχαίνεσαι τα ήδη σιχάματα. Ωραία»
  • «Ενώ έβλεπα το βίντεο είχα αγχωθεί για τη σωματική σου ακεραιότητα! Πολύ ωραίο το πείραμα, να το δουν μερικά αγόρια- άντρες για να καταλάβουν τι περάναμε!»
  • «Νιώθω Ντροπή για το αντρικό φύλο …. και είμαι άντρας»
  • «Πόσο απαίσιο ο τύπος με το «αχχ» και το «κ@λ..ρα» απλά αηδία!! Το βίντεο είναι εξαιρετικό για το μήνυμα που περνάει και πραγματικά μακάρι να φτάσει πολλές προβολές για δουν μερικοί εμετικοί εκεί έξω, πως το να κάνεις catcalling προς τις γυναίκες, με αυτούς τους «τρόπους» είναι ΑΠΑΙΣΙΟ».
  • «Το πιο στενάχωρο είναι πως αυτά συμβαίνουν καθημερινά σε όλες μας , το κατκολινγκ είναι μια πραγματικότητα που από μικρές αντιμετωπίζουμε ! Πολλοί άντρες ακόμα και ‘χιουμοριστικα’ κάνουν κατκολινγκ με τους φίλους τους αψήφιστα χωρίς να σκεφτούν αν θα τρομάξουν την κοπέλα που απλά περνάει από μποστρα τους . Πολλά Μπράβο στην Λαμπρινη που έθιξε το φαινόμενο του κατκολινγκ αντιστρέφοντας τους ρόλους !!!!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο