Βουλή : Άρση ασυλίας βουλευτή του ΜέΡΑ25 προτείνει αρμόδια επιτροπή – Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς
Η κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η αστυνομία, εις βάρος της κ. Αδαμοπούλου, για δηλώσεις της πως αστυνομικοί είναι οι μπαχαλάκηδες που πετούν μολότοφ και διαλύουν τις πορείες.
Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, πρότεινε -κατά πλειοψηφία- η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η αστυνομία, εις βάρος της κ. Αδαμοπούλου, για δηλώσεις της πως αστυνομικοί είναι οι μπαχαλάκηδες που πετούν μολότοφ και διαλύουν τις πορείες.
Στη συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι με τα κόμματα της αριστεράς να καταγγέλλουν αντιδημοκρατικές διαδικασίες και την πλειοψηφία να απαντά πως πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου του Συντάγματος που εξαιρεί από «το ανεύθυνο του βουλευτή» τις περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα -πιθανότατα Τετάρτη.
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442