Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Άρση ασυλίας δύο βουλευτών για συμμετοχή σε πανηγύρια

Κοροναϊός : Άρση ασυλίας δύο βουλευτών για συμμετοχή σε πανηγύρια

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Αντρέα Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς τον Ολομέλεια. Αιτία η συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου παραβιάστηκαν το καλοκαίρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Αντρέα Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς τον Ολομέλεια. Αιτία η συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου προκλήθηκε συνωστισμός και παραβιάστηκαν το καλοκαίρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οριακή πλειοψηφία

Η εισήγηση της επιτροπής πάντως έγινε με οριακή πλειοψηφία καθώς η αντιπολίτευση διαχώρισε τις δύο περιπτώσεις των βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία μόνο του βουλευτή της ΝΔ, καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χόρεψε.

Επικράτησαν υψηλοί τόνοι όταν από την πτέρυγα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας εκφράστηκε η θέση πως θα πρέπει να εξεταστεί αν η συμμετοχή στα πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και η Επιτροπή τελικά εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Τελικά, με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του KINAL και της Ελληνικής Λύσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας και των δύο βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας του Αντρέα Κουτσούμπα και «κατά» σε αυτή την κας Πούλου, ενώ το ΜεΡΑ25 επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024