Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή: Πίσω από την ασυλία της Ευρωβουλής κρύβεται ο Γιάννης Λαγός

Χρυσή Αυγή: Πίσω από την ασυλία της Ευρωβουλής κρύβεται ο Γιάννης Λαγός

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης καταδίκης σε 13 χρόνια κάθειρξης για τον Γιάννη Λαγό, ωστόσο ο ίδιος μπλοκάρει τη διαδικασία άρσης της ασυλίας του ασκώντας έφεση.

Μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών για εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση αναστολής, ο Γιάννης Λαγός κρύβεται στις Βρυξέλλες, πίσω από την ασυλία που του προσφέρει για λίγο ακόμη το Ευρωκοινοβούλιο.

Χθες η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε το σχετικό απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας την άρση της ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό.

Τώρα, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής θα πρέπει να ανακοινώσει το αίτημα στην επόμενη Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, το άλλοτε αγαπημένο παιδί του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, έστειλε ήδη, στο Ευρωκοινοβούλιο την έφεση που κατέθεσε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε μια προσπάθεια να αποφύγει την άρση της ασυλίας του.

Μάλιστα, ο συνήγορός του και γνωστός αρνητής του Ολοκαυτώματος, Κώστας Πλεύρης, επέμεινε στο βασικό του επιχείρημα περί προσβολής του τεκμηρίου της αθωότητας.

Όσο για τον ιδιαίτερα υψηλό μισθό που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής, πηγές του της Ευρωβουλής σημειώνουν στο MEGA ότι η άρση της ασυλίας του Λαγού δε σημαίνει ότι σταματάει και να πληρώνεται. Σύντομα πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του μισθού του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του και μέσα στην Ευρωβουλή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024