Το μεγαλύτερο σετ της παρουσιάζει η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών LEGO, και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Με διαστάσεις 27 εκατοστά ύψος, 52 εκατοστά πλάτος και 59 εκατοστά βάθος, και  9.036 κυβάκια, το νέο εντυπωσιακό σετ, θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου, ανήμερα της Black Friday.

Όσοι «χτίσουν» το Κολοσσαίο μπορούν με ακρίβεια να αναπαραστήσουν το ιστορικό κτίσμα: τις 80 ενισχύσεις στις κερκίδες των θεατών – τον ακριβή αριθμό του πρωτοτύπου – ενώ τρεις διαφορετικοί τύποι χρωματιστών κύβων αποδίδουν το πέρασμα του χρόνου πάνω από το ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών τοπόσημο.

Αναπαρίστανται επίσης και οι τρεις διακριτοί όροφοι του Κολοσσαίου, καθένας από τους οποίους είναι διακοσμημένος άλλος με κολώνες δωρικού ρυθμού, άλλος με ιωνικού και άλλος με κορινθιακού.

Το σετ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είναι τόσο ακριβές που δείχνει και τις δύο πλευρές του κτίσματος, τη νότια που έχει φθαρεί λόγω διάφορων σεισμών και φυσικών καταστροφών και την πιο πλήρη βόρεια πλευρά.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν να εκφράσω τον μνημειακό χαρακτήρα του Κολοσσαίου με κυβάκια» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Designboom, ο σλοβένος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής του σετ Rok Žgalin Kobe.

«Ας ελπίσουμε ότι, μέσω της εμπειρίας κατασκευής του μοντέλου, ο κόσμος θα παρακινηθεί να μάθει περισσότερα για το πρωτότυπο» υπογράμμισε ο ίδιος εκφράζοντας έτσι τους βαθύτερους στόχους του για τη δημιουργία του εν λόγω σετ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr