Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας DIY ξύλινος ξενώνας που χτίζεται μέσα σε λίγες μέρες

Ένας DIY ξύλινος ξενώνας που χτίζεται μέσα σε λίγες μέρες

Το τριγωνικό σπιτάκι κατασκευάζεται με την ίδια λογική του IKEA και χρησιμοποιείται ιδανικά ως ξενώνας, στούντιο γιόγκα ή χώρος μελέτης.

Η Den, μια εταιρεία που ειδικεύεται στον σχεδιασμό ξενώνων παρουσίασε μία ξύλινη κατασκευή που έρχεται σε επίπεδη συσκευασία και συναρμολογείται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Το Den Cabin που έχει κεκλιμένους ξύλινους τοίχους και ένα μεγάλο τριγωνικό παράθυρο έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδανικά ως ξενώνας, στούντιο γιόγκα ή ως έξτρα χώρος γραφείου και μελέτης. 

Προκατασκευασμένο στη Νέα Υόρκη, το σετ του Den Cabin περιλαμβάνει τα πάντα, από τα ξύλινα δομικά μέρη που «κλειδώνουν» παρέα μέχρι τις βίδες που χρειάζονται και έρχεται προ-τρυπημένο στα σωστά σημεία-χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια προϊόντα. 

«Τα εξαρτήματα είναι κομμένα με ακρίβεια και η κατασκευή συναρμολογείται σχεδόν διαισθητικά.  Το σετ είναι εντελώς ολοκληρωμένο και περιλαμβάνει ακόμη και τα εξαρτήματα της πόρτας ώστε να μην χρειάζεται να πας καθόλου στα μαγαζιά» αναφέρει η ομάδα των σχεδιαστών. 

Το Den Cabin Kit έχει σχεδιαστεί για να κατασκευάζεται με ελάχιστο εξοπλισμό. Ένα τρυπάνι και μια σκάλα είναι αρκετά. Τα μέρη της κατασκευής έρχονται επίπεδα πακεταρισμένα και στοιβαγμένα σύμφωνα με τη σειρά με την οποία θα τα χρειαστείς ώστε να κάνουν την διαδικασία συναρμολόγησης όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

«Εάν δεν έχετε καμία κατασκευαστική εμπειρία, μπορείτε σίγουρα να τα καταφέρετε με αρκετή επιμονή και μερικούς φίλους για να σας βοηθήσουν με τη δουλειά» λένε οι σχεδιαστές της καμπίνας.

Η εταιρία προτείνει στους αρχάριους να προσλάβουν κάποιον να τους βοηθήσει στην ενίσχυση της κατασκευής εάν πρόκειται να τοποθετηθεί σε επικλινές σημείο ή σε περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη με σκοπό να αγγίξει ελαφρά το έδαφος ώστε να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να ξαναχτιστεί και αλλού ενώ για τον ίδιο λόγο δεν περιλαμβάνει καθόλου καρφιά. 

Παρόλα αυτά η ομάδα που την σχεδίασε υποστηρίζει ότι είναι αρκετά στιβαρή και καλά μονωμένη. «Παρόλο που είναι ένα ημι-μόνιμο οίκημα δεν σημαίνει πως δεν αντέχει σε δύσκολο καιρό. Είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές του χρόνου» εξηγούν. 

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα τρεις τύπους εξωτερικής επένδυσης. Μπορούν επίσης να προσθέσουν μονάδα θέρμανσης που παρέχουν οι ίδιοι κατασκευαστές. 

Με πληροφορίες από το: Dezeen

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024