Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 ονειρεμένες κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο

10 ονειρεμένες κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο

Η κουζίνα είναι το ωραιότερο δωμάτιο σε αυτές τις δέκα ξεχωριστές κατοικίες.

Θαυμάζουμε την δουλειά δέκα αρχιτεκτονικών γραφείων απ’ όλο τον κόσμο και παίρνουμε έμπνευση για την κουζίνα των ονείρων μας. Τοίχοι με έντονη προσωπικότητα, πρωτότυπα υλικά, color blocking, σκεύη που δεν κρύβονται μέσα στα ντουλάπια αλλά λειτουργούν σαν στολίδια για τον χώρο- κάθε μία από τις παρακάτω κουζίνες δίνει και μια ιδέα. 

Από το Πέρθ της Αυστραλίας μέχρι το Παρίσι, την Χιλή και το Πεκίνο, ταξιδεύουμε σε όμορφες και στιλάτες κουζίνες που ζεσταίνουν με μοναδικό τρόπο τις κατοικίες στις οποίες ανήκουν.

Oscar Freire Apartment, Σάο Πάολο

Μεγάλα, λευκά πλακάκια και ντουλάπια από ξύλο πεύκου, βαμμένα σε μια απαλή απόχρωση του ροζ, κυριαρχούν σε αυτή τη κουζίνα του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Ο μαυροπίνακας που καλύπτει ένα ολόκληρο τοίχο είναι γεμάτος με σημειώσεις και μηνύματα των ενοίκων. Μια μικρή αποθήκη τροφίμων, βαμμένη τιρκουάζ, βρίσκεται ακριβώς δίπλα. 

Olive House, Μαγιόρκα

Κρυμμένο μέσα σ’ έναν υπεραιωνόβιο ελαιώνα στην Μαγιόρκα της Ισπανίας βρίσκεται το Olive House. Η κουζίνα του έχει ξύλινη οροφή και ροζ τοίχους ενώ ο κεντρικός της  πάγκος με τον νεροχύτη και τις εστίες “κοιτά” μέσα στα δέντρα. 

Κατοικία στο Λος Βέλος, Χιλή 

Η κατοικία αυτή βρίσκεται χτισμένη πάνω σε ένα μικρό κομμάτι ξηράς που βγαίνει στον Ειρηνικό Ωκεανό εξασφαλίζοντας μοναδική θέα απ’ όλα τα δωμάτια. Η κουζίνα της, με το ξύλινο στοιχείο να κυριαρχεί, συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα σε τρεις νησίδες στο κέντρο του δωματίου ώστε η θέα από τα μεγάλα παράθυρα να μην εμποδίζεται πουθενά. 

House P, Πεκίνο

Ο πίσω τοίχος αντανακλά το πολύχρωμο μωσαϊκό της νησίδας κάνοντας παράλληλα ωραία αντίθεση με τους τοίχους σε έντονο κίτρινο και τα πρασινωπά ντουλάπια. 

Hood Cliff Retreat, Η.Π.Α.

Άνετη και ζεστή, αυτή η κουζίνα κοιτάζει κατευθείαν στο δάσος και βγάζει μέσω μιας γυάλινης πόρτας στον εξωτερικό χώρο με το ξύλινο πάτωμα που προσφέρεται για μπάρμπεκιου. 

Mixtape Apartment, Μπιλμπάο

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Azab μεταμόρφωσε ένα διαμέρισμα του ‘60 στο Μπιλμπάο, βάφοντας τον χώρο σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ. Τα ντουλάπια έχουν ξύλινα περιγράμματα και τα πλακάκια του πατώματος δίνουν και εκείνα μια χαριτωμένη νότα. 

Flat House, Κέιμπριτζσαϊρ

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ασβεστοκάνναβη, ένα σύνθετο βιο-υλικό που παράγεται από την εντεριώνη (το εσωτερικό του κορμού) του φυτού Cannabis Sativa L. αναμεμειγμένο με υδραυλική άσβεστο. Τα ντουλάπια σε λαμπερό κίτρινο και τα ξύλινα ράφια ζεσταίνουν τον χώρο.

Marine Extension, Πέρθ

Το γραφείο David Barr Architects επέλεξε ανοιχτόχρωμο κόντρα πλακέ σημύδας για αυτή τη φωτεινή κουζίνα στο Πέρθ της Αυστραλίας. Τα κουζινικά και τα σκεύη, τοποθετημένα σε ράφια που κρέμονται από το ταβάνι, δεν κρύβονται- αντιθέτως λειτουργούν σαν στολίδια για τον δωμάτιο. 

Κατοικία, Παρίσι

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας Sophie Dries ανέλαβε την ανακαίνιση ενός παρισινού διαμερίσματος από τον 19ο αιώνα. Ακολουθώντας την τεχνική του colour blocking κράτησε τα ντουλάπια σε ένα σκούρο γκρίζο που έρχεται σε αντίθεση με τους πορτοκαλί τοίχους, τα πατώματα και τον πάγκο. 

Apartment on a Mint Floor, Πόρτο

Μέρος μια κατοικίας με δύο υπνοδωμάτια στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το διαμέρισμα ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο, ανοιχτό πράσινο, πάτωμά του. Στην κουζίνα οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να αναδείξουν το πάτωμα χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές αποχρώσεις του τιρκουάζ στα ντουλάπια.

Πηγή: dezeen

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024