Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Giro Soft : Ο καναπές που αλλάζει σχήμα και μέγεθος για να προσαρμόζεται παντού

Giro Soft : Ο καναπές που αλλάζει σχήμα και μέγεθος για να προσαρμόζεται παντού

Σε κάθε περίπτωση διαφέρει από κάθε άλλον καναπέ που έχεις δει στο παρελθόν

Το διεθνές brand επίπλων Andreu World κυκλοφόρησε το Giro Soft, ένα αρθρωτό σύστημα καναπέ που δημιουργήθηκε από τον Alfredo Häberli.

Σε αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη του Dezeen  ο Ελβετός-Αργεντινός σχεδιαστής μοιράστηκε την ιστορία πίσω από το προϊόν.

Design

Ο αρθρωτός σχεδιασμός διαθέτει μια σειρά λεπτών ταπετσαριών καθισμάτων με εναλλάξιμα πόδια που μπορούν να ενωθούν για να χτίσουν έναν μεγαλύτερο καναπέ.

Η συλλογή, που ονομάζεται Giro Soft, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Häberli και του brand που ξεκίνησε πριν από την πανδημία.

«Έχουμε το ίδιο όραμα». «Έστειλα μερικά σχέδια σε κλίμακα 1: 1 και ξεκινήσαμε αμέσως δουλεύοντας σε πρωτότυπα στο 1: 1, το οποίο για μας τους σχεδιαστές είναι το πιο όμορφο πράγμα».

Δομή

Οι μονάδες καθίσματος διατίθενται σε διάφορα σχήματα που συνδυάζουν ευθείες άκρες, στρογγυλεμένες άκρες και καμπύλες 90 μοιρών ή 45 μοιρών.

Ο τελευταίος δίνει στο Giro Soft το όνομά του, καθώς το «giro» σημαίνει «καμπυλωτό» στα ιταλικά.

Ο Häberli σχεδίασε τον καναπέ ως συλλογή ξεχωριστών, αναδιαμορφώσιμων εξαρτημάτων για να επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα έπιπλα στις χωρικές και προσωπικές τους απαιτήσεις.

«Είναι επίσης ενδιαφέρον εργονομικά», δήλωσε ο Häberli. «Είναι εξαιρετικά άνετο να καθίσεις πάνω του, να δουλεύεις πάνω του, να χαλαρώνεις πάνω του».

Στη συλλογή περιλαμβάνεται ένας προαιρετικός περιστρεφόμενος πίνακας που μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ δύο τμημάτων καθισμάτων.

Για χρήση σε δημόσιους χώρους, μια πρίζα μπορεί να ενσωματωθεί στο τέλος μιας μονάδας καθίσματος. Διατίθεται επίσης μια σειρά από πόδια, συμπεριλαμβανομένων υποστηριγμάτων τύπου έλκηθρο από μασίφ ξύλο τέφρας και εγχυμένα κουφώματα αλουμινίου που έρχονται σε ματ ή στιλβωμένο, λευκό και μαύρο φινίρισμα.

Αυτά τα εξαρτήματα σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη δομή και την αισθητική, δήλωσε ο Häberli, ο οποίος περιγράφει τη βάση του προϊόντος ως «πολύ αρχιτεκτονική».

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024