Το διεθνές brand επίπλων Andreu World κυκλοφόρησε το Giro Soft, ένα αρθρωτό σύστημα καναπέ που δημιουργήθηκε από τον Alfredo Häberli.

Σε αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη του Dezeen  ο Ελβετός-Αργεντινός σχεδιαστής μοιράστηκε την ιστορία πίσω από το προϊόν.

Design

Ο αρθρωτός σχεδιασμός διαθέτει μια σειρά λεπτών ταπετσαριών καθισμάτων με εναλλάξιμα πόδια που μπορούν να ενωθούν για να χτίσουν έναν μεγαλύτερο καναπέ.

Η συλλογή, που ονομάζεται Giro Soft, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Häberli και του brand που ξεκίνησε πριν από την πανδημία.

«Έχουμε το ίδιο όραμα». «Έστειλα μερικά σχέδια σε κλίμακα 1: 1 και ξεκινήσαμε αμέσως δουλεύοντας σε πρωτότυπα στο 1: 1, το οποίο για μας τους σχεδιαστές είναι το πιο όμορφο πράγμα».

Δομή

Οι μονάδες καθίσματος διατίθενται σε διάφορα σχήματα που συνδυάζουν ευθείες άκρες, στρογγυλεμένες άκρες και καμπύλες 90 μοιρών ή 45 μοιρών.

Ο τελευταίος δίνει στο Giro Soft το όνομά του, καθώς το «giro» σημαίνει «καμπυλωτό» στα ιταλικά.

Ο Häberli σχεδίασε τον καναπέ ως συλλογή ξεχωριστών, αναδιαμορφώσιμων εξαρτημάτων για να επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα έπιπλα στις χωρικές και προσωπικές τους απαιτήσεις.

«Είναι επίσης ενδιαφέρον εργονομικά», δήλωσε ο Häberli. «Είναι εξαιρετικά άνετο να καθίσεις πάνω του, να δουλεύεις πάνω του, να χαλαρώνεις πάνω του».

Στη συλλογή περιλαμβάνεται ένας προαιρετικός περιστρεφόμενος πίνακας που μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ δύο τμημάτων καθισμάτων.

Για χρήση σε δημόσιους χώρους, μια πρίζα μπορεί να ενσωματωθεί στο τέλος μιας μονάδας καθίσματος. Διατίθεται επίσης μια σειρά από πόδια, συμπεριλαμβανομένων υποστηριγμάτων τύπου έλκηθρο από μασίφ ξύλο τέφρας και εγχυμένα κουφώματα αλουμινίου που έρχονται σε ματ ή στιλβωμένο, λευκό και μαύρο φινίρισμα.

Αυτά τα εξαρτήματα σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη δομή και την αισθητική, δήλωσε ο Häberli, ο οποίος περιγράφει τη βάση του προϊόντος ως «πολύ αρχιτεκτονική».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr