Μια διαφορετική ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, από τη σκοπιά του interior design αφηγείται ο λογαριασμός “Celluloid Homes” στο Instagram. Δωμάτια με υποβλητική ατμόσφαιρα, μοντερνιστικές βίλες στο Κάπρι, φτωχά Νεοϋορκέζικα διαμερίσματα και δεκάδες άλλοι εσωτερικοί χώροι που λειτουργούσαν ως φόντο για τη δράση γνωστών (και λιγότερο γνωστών) ταινιών, έχουν εδώ τον κεντρικό ρόλο.

Το “Celluloid Homes” στρέφει την προσοχή μας σε όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες των δωματίων που στη πραγματικότητα επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό την φιλμική εμπειρία και την κατανόηση των χαρακτήρων από τον θεατή. 

Μέσω της σελίδας θα δεις γνώριμες ταινίες με άλλο μάτι αλλά θα ανακαλύψεις και πολλές για τις οποίες ίσως να μην έχεις ξανακούσει. Με ένα μίξ mainstream ταινιών, ανεξάρτητου κινηματογράφου και cult classics, το  “Celluloid Homes” είναι πολύτιμη πηγή έμπνευσης ειδικά για εκείνες τις στιγμές ατελείωτου scrolling στο Netflix που δεν έχεις ιδέα τι να διαλέξεις. 

Η δημιουργός της σελίδας Ema Paterson προσφέρει επίσης στους followers της κάτι που αποκαλεί κινηματογραφικές «συνταγές» κατά παραγγελία. Με βάση το πως νιώθεις ή το πως θέλεις να νιώσεις μπορείς να ζητήσεις τη βοήθειά της και εκείνη ίσως επανέλθει με μια ξεχωριστή λίστα ταινιών, σχεδιασμένη να βελτιώσει ή να μεταμορφώσει τελείως την διάθεσή σου.

Στα προσωπικά της αγαπημένα συγκαταλέγονται: η περίφημη Casa Malaparte από την Περιφρόνηση του Γκοντάρ αλλά και μικροσκοπικά διαμερίσματα στα οποία οι χαρακτήρες κατοικούν μόνοι τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr