Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To «Accidentally Wes Anderson» αποκτά το δικό του λεύκωμα

To «Accidentally Wes Anderson» αποκτά το δικό του λεύκωμα

Ένα λεύκωμα φωτογραφιών που παραπέμπουν στην αισθητική του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Wes Anderson

Ξενοδοχεία, μαγαζιά, δρόμοι, φυσικά τοπία και φιγούρες που κάλλιστα θα μπορούσαν να στην επόμενη ταινία του  Wes Anderson συγκεντρώνονται σε ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το «Accidentally Wes Anderson» του Wally Koval, με συμμετοχές περισσότερων από 180 φωτογράφων από πάνω από 50 διαφορετικές χώρες, «ταξιδεύει» τον αφοσιωμένο στον αμερικανό σκηνοθέτη φίλο της έβδομης τέχνης σε διεθνείς προορισμούς που μοιάζουν με το «Grand Budapest» Hotel και τα βαγόνια του «The Darjeeling Unlimited».

Από το Λος Άντζελες μέχρι το Μιλάνο και από εκεί μέχρι το Τόκιο, στο νέο αυτό φωτογραφικό λεύκωμα περιλαμβάνονται ενσταντανέ από 200 τοποθεσίες στον πλανήτη.

Τις 368 σελίδες του λευκώματος προλογίζει ο ίδιος ο Wes Anderson, ο οποίος προηγουμένως δεν είχε καμία σχέση με το εγχείρημα.

«Οι φωτογραφίες σε αυτό το βιβλίο τραβήχτηκαν από ανθρώπους τους οποίους ποτέ δεν έχω συναντήσει· φωτογραφίες τόπων και πραγμάτων που, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, δεν έχω δει – αλλά πρέπει να πω: προτίθεμαι να το κάνω.

Ο Wally Koval και οι συνεργάτες του έχουν συγκροτήσει και μια πολύ διασκεδαστική συλλογή φωτογραφιών και επίσης έναν ιδιαίτερα ελκυστικό ταξιδιωτικό οδηγό (τουλάχιστον, κατά την άποψη αυτού του ίδιου του Wes Anderson)» γράφει, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, στον πρόλογο ο σκηνοθέτης.

Θεμέλιο του εγχειρήματος ήταν ο λογαριασμός «Accidentaly Wes Anderson» (AWA), που δημιουργήθηκε στο Instagram πριν τρία χρόνια από τους Wally και Amanda Koval.

«Μέσα σε δέκα ταινίες – και συνεχίζουμε να μετράμε – ο Wes εστίασε σε μια διακριτή αισθητική που είναι και αναντίρρητα όμορφη και αξίζει υπέρμετρο θαυμασμό» επισημαίνουν, σύμφωνα με το Designboom, οι Wally και Amanda.

«Κάθε πλάνο των ταινιών του στέκει από μόνο του, καταλήγοντας σε μια συλλογή απολαυστικών διαμαντιών. H AWA έχτισε πάνω στις ευφάνταστες σκηνές του Wes και αναζητά τα αντίστοιχα αυτών των σκηνών στην πραγματική ζωή, σε όλη την υδρόγειο.

Είμαστε για πάντα υπόχρεοι στον Wes που μας άνοιξε τα μάτια στην ομορφιά γύρω μας. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να “θέσουμε σε νέες βάσεις την οπτική”» τονίζουν.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024