Ιταλία : Προς γενικό lockdown η χώρα – Σε «κόκκινη ζώνη» οδεύει η Νάπολη
Σε όλη την Ιταλία, ο δείκτης μετάδοσης του ιού βρίσκεται στο 1,7. Παράλληλα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι στις 15 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αν το γενικό lockdown θα ισχύσει σε όλη την χώρα.
Η επιβολή γενικού lockdown σε όλη την Ιταλία είναι πλέον όλο και πιο πιθανή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει σήμερα ότι η πανδημία παρουσιάζει σαφή επιδείνωση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες. Σήμερα, πιθανότατα θα αποφασιστεί αν και η περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, θα πρέπει να μετατραπεί σε «κόκκινη ζώνη». «Μόνον έτσι μπορεί να σωθούμε, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.
Σε όλη την Ιταλία, ο δείκτης μετάδοσης του ιού βρίσκεται στο 1,7. Παράλληλα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι στις 15 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αν το γενικό lockdown θα ισχύσει σε όλη την χώρα.
Πρόκειται να εξετασθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία των περιφερειών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πίεση που δέχονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι νοσοκομειακοί θάλαμοι και τα επείγοντα περιστατικά.
Στην περιφέρεια του Μιλάνου, τέλος, την Λομβαρδία, ένας στους πέντε πολίτες, που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι θετικός. Στην όλη περιοχή αυτή, τέλος, και ιδίως στις φυλακές «Σαν Βιτόρε» της ιταλικής συμπρωτεύουσας , εκφράζεται μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του αριθμού κρατουμένων και εργαζομένων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που προκύπτουν θετικοί στον ιό.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχεται στην Αθήνα ο Μόντε Μόρις για τον Ολυμπιακό (vids)
- Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής έπειτα από σύγκρουση της μηχανής του με Ι.Χ. στη Λένορμαν
- Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;
- Γιατί η επιστροφή στην αγκαλιά της ΕΕ είναι στρατηγικό λάθος για Ηνωμένο Βασίλειο
- Η Ταϊλάνδη κηρύσσει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά μήκος της ακτής, καθώς οι συγκρούσεις με την Καμπότζη εξαπλώνονται
- Μακελειό σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ: Άφαντος ο δράστης που σκότωσε δύο φοιτητές και τραυμάτισε άλλους εννέα
- Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»
- Νέες ταινίες: Λίγο δράμα, λίγος τρόμος και στο βάθος Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)


























![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442