Σεισμός : Στη Σάμο μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα
Αφού ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό, θα πάει στο νησί για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Στην Σάμο θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το διάγγελμά που θα απευθύνει με τα νέα μέτρα.
Αφού ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό, θα μεταβεί στο νησί για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Σάμου, να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τον σεισμό και το μίνι τσουνάμι που προκλήθηκε, ενώ θα έχει σύσκεψη και με τους τοπικούς φορείς.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστους Σταϊκούρα, για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον σεισμό.
Νύχτα αγωνίας
Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, οι οποίοι μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής και τους συνεχείς μετασεισμούς που ακολούθησαν, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα δύσκολη μέρα σε ένα νησί ρημαγμένο από τον Εγκέλαδο και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Η μακάβρια λίστα των θυμάτων είναι μέχρι στιγμής δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο και περισσότεροι από 20 άνθρωποι στην Σμύρνη.
Από τα συντρίμμια των κτιρίων και τις λάσπες που άφησε το τσουνάμι, οι κάτοικοι του νησιού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πραγματικότητα.
Στο «πόδι», εξάλλου, τους κρατούνε οι συνεχείς μετασεισμοί, οι οποίοι επιτείνουν τον κίνδυνο να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια, ακόμα και αν δεν φαίνεται ότι έχουν ζημιές – όπως αυτό που καταπλάκωσε τους δύο μαθητές, αρκετές ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;
- Με Ελ Κααμπί το Μαρόκο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (pic)
- Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή του μηνός Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442