Η Πόρτο αποφάσισε να ανοίξει το γήπεδό της για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Πορτογάλοι, με επίσημη ανακοίνωσή τους, επιβεβαίωσαν ότι το Ντραγκάο θα ανοίξει τις θύρες του για να υποδεχθεί περίπου 3750 οπαδούς της ομάδας του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ποσοστό που ισούται με το 7.5% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου.
Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει ένα έξτρα εμπόδιο στη «μάχη» με τους «Δράκους», αφού ενημέρωσαν και την UEFA για την παρουσία κόσμου το βράδυ της Τρίτης (22:00) στο μεγάλο ματς με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου και τα εισιτήρια.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν επιτρέπει μεγαλύτερο αριθμό από τον συγκεκριμένο λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ και η πορτογαλική κυβέρνηση έχει δώσει το «ΟΚ» για την παρουσία φιλάθλων που όμως δεν θα υπερβαίνουν το 7,5% των γηπέδων.
Στην ανακοίνωση της η Πόρτο ενημερώνει τον κόσμο της και για τη διάθεση των εισιτηρίων και τον τρόπο που θα κυκλοφορήσουν, ενώ αναφέρουν και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί στην αναμέτρηση με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.
H πορτογαλική ομάδα τονίζει πως προτεραιότητα για εισιτήριο έχουν τα μέλη του συλλόγου, ενώ οι τιμές για ένα «μαγικό χαρτάκι» θα κυμαίνονται μεταξύ 25-90 ευρώ. Επίσης η Πόρτο ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύεται η πώληση και η χρήση εισιτηρίων από τρίτους και ότι οι όσοι αγοράσουν εισιτήριο υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μια επιδημιολογική έρευνα, την οποία επέβαλε η UEFA και η οποία παραδόθηκε στον οπαδό τη στιγμή της αγοράς του εισιτηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ντραγκάο έχει χωρητικότητα 50.033 φιλάθλους και δεν είχε ξανά κόσμο μετά τον Μάρτιο και την έξαρση της πανδημίας, ενώ τονίζεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση και η παρουσία κόσμου είναι υπό δοκιμήν.
Τέλος στην ανακοίνωση τους οι Δράκοι αναφέρουν πως είναι η στιγμή της «ευθύνης» για τους οπαδούς τους και πρέπει να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά προκειμένου να γίνει από την Τρίτη η σταδιακή επιστροφή του κόσμου σε αθλητικούς χώρους και να ακολουθήσουν πιστά όσα θα λέει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Σοκ προκαλεί η είδηση του απόηχου του σοβαρού τραυματισμού της Λίντσεϊ Βον κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η θρυλική Αμερικανίδα σκιέρ, μετά από τρία χειρουργεία ήδη, κινδυνεύει ακόμη και με ακρωτηριασμό.
O Ναντίρ Χίφι είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Euroleague, έχει ανανεώσει με την Παρί, όμως στο εξωτερικό κάνουν λόγο για ένα «καυτό» καλοκαίρι – Ποιες είναι οι 2+1 επιλογές που έχει ο 23χρονος και τα δεδομένα με το συμβόλαιο του.
Στις δυσκολίες που θα συναντήσει η Θέλτα στα ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ του Europa League, αναφέρθηκε ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας, Ιάγκο Άσπας.