Υποχρεωτική χρήση μάσκας : Τι θα ισχύει για ΙΧ, αυλές, πιλοτές και εστίαση
Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους από αύριο για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους από αύριο για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Ωστόσο μπορεί το μέτρο να είναι κατανοητό, ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που χρίζουν διευκρίνισης.
Τι θα ισχύει για ΙΧ αυτοκίνητα, αυλές και πιλοτές σε πολυκατοικίες;
Σε αντίθεση με τα ταξί, η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα ΙΧ.
Δηλαδή αν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο βρίσκονται μέλη της ίδιας οικογένειας που διαμένουν και στο ίδιο σπίτι, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.
Αναφορικά τώρα για το τι ακριβώς θα ισχύει σε πιλοτές πολυκατοικιών και αυλές σπιτιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διευκρινίσει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας : Πώς θα την φοράμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Όπως ανέφερε κατά το διάγγελμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, πλέον στα καταστήματα εστίασης όπως καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει οι πολίτες να εισέρχονται φορώντας πάντα τη μάσκα τους και αυτή να τη βγάζουν αφού πρώτα έχουν καθίσει στο τραπέζι τους.
«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των όρθιων σε εσωτερικές αίθουσες», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.
«Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την χρήση της μάσκας.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά δηλαδή στις 00:30.
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442