Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι μεταδίδουν τον κοροναϊό

Ποιοι μεταδίδουν τον κοροναϊό

Περιπλέκεται νομίζω το θέμα με το αυθόρμητο χειροφίλημα, που δεν ήταν ακριβώς χειροφίλημα, αλλά όπως αποκάλυψα χθες εδώ, ήταν ένα απλό... ρασοφίλημα, του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στον παπά του «ιανόπληκτου» χωριού Οξυά της Καρδίτσας

Υποθέτω ότι έχετε ακούσει και τον τελευταίο ανευθυνοϋπεύθυνο περί τα κοροναϊό και τη διάχυση της πανδημίας, κυβερνητικό αξιωματούχο, να επισημαίνει τις «βλαβερές συνέπειες της νεαράς ηλικίας στην τρίτη». Και εκτιμώ επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό πολλοί εξ υμών θα έχετε απομονωθεί από εγγονούς και εγγονές προκειμένου να αποφύγετε τα χειρότερα. Διότι αυτά τα παιδιά δεν βάζουν μυαλό και πάνε σε μπαρ, πλατείας, κλαμπ, και στις… κόντρες στην παραλιακή, κολλάνε μεταξύ τους, και μετά κολλάνε και αθώους γέροντες, τους οποίους στέλνουν για να υποβάλουν διαπιστευτήρια στον Αγιο Πέτρο, μεγάλη η χάρη Του, μια ώρα αρχύτερα. Και όμως. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση, και τα οποία έχουν προκύψει από τις ιχνηλατήσεις του ΕΟΔΥ, αλλά και προσωπικές απαντήσεις των ασθενούντων, δεν είναι τα παιδιά πλέον που μεταδίδουν τον ιό στην τρίτη, και πιο ευάλωτη, ηλικία. Οχι!

Σύμφωνα με τις επιδημιολογικές έρευνες λοιπόν, στους ηλικιωμένους πλέον μεταδίδουν τον ιό τα… παιδιά τους, τα δικά τους παιδιά! Οι 45άρηδες και οι 50άρηδες, που είναι αυτοί πλέον που κουβαλούν τον ιό στην πλάτη, τον ιό που κόλλησαν στο γραφείο, στο μετρό, στο λεωφορείο, στον κινηματογράφο, στο εστιατόριο.

Δεν ξέρω αν αυτό θα αλλάξει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ως προς τα δεύτερα και σκληρότερα μέτρα που θα λάβει, αν δεν αποδώσουν αυτά που ισχύουν από την αρχή της εβδομάδας. Γνωρίζω όμως από τις πηγές μου, ότι η κυβέρνηση δέχεται από τους λοιμωξιολόγους διάφορες προτάσεις-εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου: από αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα (σήμερα είναι 40%) αλλά και στο Δημόσιο. Μαζί με κάτι άλλα του είδους τα εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ!!

(Αγγλοι θα γίνουμε στο τέλος – το βλέπω. Από τις 7 θα δειπνούμε…)

Τριπλό ατόπημα

Περιπλέκεται νομίζω το θέμα με το αυθόρμητο χειροφίλημα, που δεν ήταν ακριβώς χειροφίλημα, αλλά όπως αποκάλυψα χθες εδώ, ήταν ένα απλό… ρασοφίλημα, του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στον παπά του «ιανόπληκτου» χωριού Οξυά της Καρδίτσας. Διότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ευλογημένου, του παπά, «πηγαίνοντας με μάσκες (στην εκκλησία) είσαι αρνητής του Θεού»! Οπως υπογράμμισε προχθές η έγκυρη περί αυτά «Ελ. Ωρα» (της οποίας οφείλω να ομολογήσω είμαι τρελός φαν!), ο παπάς του οποίου το ράσο φίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι υπέρμαχος των ιδεών του κινήματος κατά της μάσκας. Και κατά τους ειδικούς (της «Ελ. Ωρας») υπογραμμίζεται το τριπλό… ατόπημα του Χαρδαλιά: και δεν φορούσε μάσκα ο ίδιος, και φίλησε άνευ μάσκας το ράσο (ή το χέρι όπως έδειξε και το… VAR έπειτα από ενδελεχή έρευνα) του παπά της Οξυάς, και ο παπάς είναι συνειδητοποιημένος αντίπαλος της μάσκας! Αναμένω (βασικά εκείνος, ο Χαρδαλιάς πρέπει να αναμένει…) νέο χτύπημα Κουμουτσάκου. Σιγά να μην το αφήσει αυτό ο Γιώργαρος να περάσει έτσι…

Ερχεται lockdown

Μεγάλη είναι η ανησυχία όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στους εκκλησιαστικούς κύκλους για την κατάσταση που επικρατεί στο Αγιον Ορος, εξαιτίας της πανδημίας. Συνεχώς προκύπτουν νέα κρούσματα, και επειδή είναι προφανές ότι οι μοναχοί που ασθενούν έχουν κολλήσει τον ιό από τους ασυνείδητους επισκέπτες του Ορους, οι οποίοι αν και ασθενούσαν δεν ανέβαλαν το πρόγραμμά τους, επισκέφθηκαν το Αγιον Ορος με αποτέλεσμα να κολλήσουν άγνωστο πλήθος μοναχών. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι μεταδόθηκε ο ιός και μάλιστα με τέτοια ένταση σε μια κλειστή περιοχή όπως το Αγιον Ορος. Και όπως μου τόνισε ένα κυβερνητικό στέλεχος «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το οριστικό lockdown στο Ορος, το οποίο θα σημαίνει πλήρη απαγόρευση εισόδου και εξόδου από εκεί για όλους». Υπενθυμίζω ότι με το που άρχισαν να σκάνε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις μονές, με κυβερνητική εντολή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε τεστ στους μοναχούς, ενώ μετέβη εκεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας για την εξέταση της κατάστασης.

Αυτογκόλ

«Εσύ και το σόι σου μας καταστρέψατε», ωρυόταν η καρδιτσιώτισσα κυριούλα με το κινητό στο χέρι κατά την προχθεσινή επίσκεψη του προέδρου Κυριάκου στην πληγείσα πόλη. Φώναζε κι άλλα η κυριούλα, μύριζε από μακριά ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα μπούνια προφανώς, όπως το καλαίσθητο «αυτοκτονήστε ρε» ή το κλασικό «παραιτηθείτε». Δεν ξέρω γιατί ακριβώς τον κατηγορούσε τον πρόεδρο Κυριάκο η περί ης ο λόγος διαδηλώτρια. Για τίποτε «προνομιακές σχέσεις» με τον κυκλώνα Ιανό; Για τα αποστραγγιστικά έργα στην περιοχή που δεν έφερε σε πέρας ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τις λάσπες που εισέβαλαν από παντού στην πόλη έπειτα από εντολή… Κυριάκου; Αγνωστο.

Αλλά έχω να πω ότι αυτό που έστησε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με κάτι γνωστούς χρυσαυγίτες της πόλης στην Καρδίτσα, και αναπαρήγαγαν χαρούμενα και ευτυχή τα συριζοsites ως «έντονες αποδοκιμασίες κατά του Μητσοτάκη», μάλλον ισχυροποιούν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, παρά καταγράφουν κλίμα αποδοκιμασίας σε βάρος του.

Σε κάθε περίπτωση συστήνω στον νέο γραμματέα του κόμματος Τζανακόπουλο, αυτό το αγόρι με τη μακριά γλώσσα και την κοντή σκέψη, καλύτερη οργάνωση. Αυτά δεν πιάνουν, πια. Είναι ξεπερασμένα, και τόσο «φωναχτά» που προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα…

(Και κάτι ακόμα. Την επόμενη φορά που θα οργανώσουν κάτι ανάλογο, ας φροντίσουν τουλάχιστον τα συνθήματα να είναι «πιασάρικα»: άκουγα στα βίντεο δυο συριζόπουλα να λένε συνέχεια «άντε ρε αλάσπωτοι» και «άντε ρε αλάσπωτοι». Δεν το κατάλαβαν σωστά τα παιδιά ή τους το στείλανε έτσι από την Αθήνα, γιατί αυτό, μάλλον υπέρ του Κυριάκου ακουγόταν…)

Ψέματα

Στη συμπαθητική «Αυγούλα» του κόμματος Κουμουνδούρου και Σία, τώρα, όλα αυτά τα είδαν με άλλο μάτι. Αντιγράφω από την πρώτη σελίδα της το διστηλάκι, προοίμιο του θέματος στις μέσα σελίδες. Γιατί τα αντιγράφω; Διότι θεωρώ ότι αποτελούν μνημείο… συριζοαντικειμενικής δημοσιογραφίας:

«Τα άφθονα στημένα πλάνα του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου και ο υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν τις έντονες διαμαρτυρίες των πληγέντων και την οργή τους για την εγκατάλειψη»!

Οι έντονες διαμαρτυρίες, τα είπαμε και πιο πάνω, τι ήταν: η κυριούλα με το κινητό, κάτι συριζόπουλα που έτρεχαν εδώ κι εκεί, για να βρίσκονται κοντά στην πομπή με τον Μητσοτάκη, και δυο-τρεις «αγωνιστές» της… δρακογενιάς της Αριστεράς. Αλλά η εγκατάλειψη «πόθεν» προέκυψε δεν ξέρω. Σάββατο ξημερώματα «επισκέφθηκε» ο Ιανός τη Θεσσαλία, Κυριακή έγιναν γνωστές οι καταστροφές από τις πλημμύρες, Τρίτη πρωί πήγε «επί τόπου» ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του – δεν μιλάω για τον Χαρδαλιά που ήταν ήδη από το Σάββατο στην περιοχή. Ποια εγκατάλειψη; Και τέτοιας σοβαρότητας μάλιστα που να προκαλεί «έντονες διαμαρτυρίες» και «οργή»; Συνέλθετε, βρε. Δεν γίνεται δουλειά με (κραυγαλέα) ψέματα…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024