Νέο βιβλίο «καίει» τον Τραμπ : Ήξερε πόσο φονικός είναι ο κοροναϊός και έλεγε ψέματα στους πολίτες
Τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, ο οποίος έχει συνομιλήσει τουλάχιστον 18 φορές με τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο πρόεδρος Τραμπ ανησύχησε πολύ στο πλαίσιο αυστηρά απόρρητης ενημέρωσης των υπηρεσιών πληροφοριών στο Οβάλ Γραφείο στις 27 Ιανουαρίου. Η συζήτηση είχε στραφεί στην έξαρση κοροναϊού στην Ουχάν της Κίνας.
«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απειλή εθνικής ασφάλειας που θα αντιμετωπίσει η προεδρία σας», φέρεται ότι του είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Σ. Ομπράιεν, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ. «Θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχετε αντιμετωπίσει».
Δέκα ημέρες αργότερα, ο Τραμπ θα καλούσε τον Γούντγουορντ και θα του αποκάλυπτε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι είχε παραδεχτεί δημόσια, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο νέο του βιβλίο, που τιτλοφορείται “Rage” («Οργή»).
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που επικρίνεται από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν, για την καθυστερημένη αντίδραση της χώρας στην πανδημία, υποβάθμιζε επί μήνες το θέμα, μολονότι ο ιός εξαπλωνόταν γρήγορα.
«Ήθελα να το υποβαθμίζω πάντα», φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου, λίγες ημέρες αφότου είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Ακόμη μ’ αρέσει να το υποβαθμίζω, επειδή δεν θέλω να προκαλέσω πανικό», πρόσθεσε.
Στη συζήτηση αυτή ο Τραμπ είπε στον γνωστό δημοσιογράφο ότι μόλις είχαν διαπιστωθεί ορισμένα «ανησυχητικά στοιχεία» για τους στόχους του ιού: «Δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι, οι μεγαλύτεροι, αλλά και οι νέοι, πολλοί νέοι άνθρωποι».
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι ο Τραμπ παραπλάνησε σκοπίμως τους Αμερικανούς για τον νέο κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
«Ασφαλώς όχι. Ο πρόεδρος ουδέποτε υποβάθμισε τον ιό», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων λίγη ώρα αφότου έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του βιβλίου.
Σύμφωνα με τις συνεντεύξεις, τις οποίες επικαλούνται το CNN και η εφημερίδα Washington Post, ο Τραμπ ήξερε ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα φονικός από τις αρχές Φεβρουαρίου.
«Περνάει από τον αέρα», φέρεται να είπε στις 7 Φεβρουαρίου στον Γούντγουορντ. «Αυτό είναι πάντα χειρότερο από το άγγιγμα. Δεν χρειάζεται ν’ αγγίζεις τα πράγματα, σωστά; Όμως τον αέρα, απλώς τον αναπνέεις και έτσι κολλάει. Και για αυτό είναι πολύ ύπουλος (…) Είναι επίσης πιο θανατηφόρος ακόμη και από τη χειρότερη γρίπη», συνέχισε.
Ο Τραμπ φέρεται επίσης να προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά επιφανών στελεχών της αντιπολίτευσης, όπως η Καμάλα Χάρις, ο η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: www.cnn.com, www.washingtonpost.com
- Από το Λονδίνο μέχρι το Ντουμπάι: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο το 2025
- Σάκης Ρουβάς: Ο χορός με την κόρη του Αριάδνη και η απίστευτη ομοιότητα τους
- «Κάνει σκέψεις παραίτησης ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα, αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο – Αγωνία στο Μαξίμου
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
- Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Λάππα – Ένας νεκρός και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442