Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο ρεκόρ : Πρόβατο πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 368.000 λιρών Αγγλίας

Παγκόσμιο ρεκόρ : Πρόβατο πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 368.000 λιρών Αγγλίας

Θεωρήθηκε ότι είναι γενετικά ένα «τέλειο» πρόβατο

Το Double Diamond όπως λέγεται το συγκεκριμένο πρόβατο, είχε κάθε σωστή αναλογία που χρειαζόταν για να «σπάσει» τα ρεκόρ αγοράς: τονισμένο κορμό, τέλειο κεφάλι και χρυσό χρώμα.

Παγκόσμιο ρεκόρ

Σύμφωνα με πληροφορίες από άρθρο του Guardian, πουλήθηκε κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ύψους 367.500 £.

Ο Jeff Aiken, ένας από τους τρεις κτηνοτρόφους που συνεργάστηκαν για να πληρώσουν το υψηλότερο ποσό που είχε σημειωθεί ποτέ, κοίταζε το Double Diamond για αρκετές εβδομάδες πριν από την πώληση της Πέμπτης στο Lanark, κοντά στη Γλασκώβη.

Το συγκεκριμένο πρόβατο θεωρείται μυώδες και γενετικά τέλειο. «Κάθε τόσο κάτι ιδιαίτερο έρχεται και χθες εμφανίστηκε ένα Texel. Όλοι ήθελαν ένα κομμάτι από αυτό» δήλωσε ο Aiken.

Τα Texels είναι μια περιζήτητη σπάνια φυλή που προέρχεται από το μικρό νησί Texel, στα ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας. Πωλούνται συχνά για πενταψήφια ποσά, αλλά αυτή η μάχη έγινε ιδιαίτερα έντονη, είπε ο Aiken.

Είχε ήδη συμφωνήσει με έναν άλλο κτηνοτρόφο να υποβάλει κοινή προσφορά για το Double Diamond. Στο τέλος της εκδήλωσης, ένας τρίτος κτηνοτρόφος συμμετείχε στη διαδικασία.

Μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας, οι κτηνοτρόφοι είχαν σχηματίσει αντίπαλες κοινοπραξίες για να συγκεντρώσουν τις προσφορές τους.

Δημοσιεύτηκε από The Guardian στιςΠαρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

«Έσπασε» όλα τα προηγούμενα ρεκόρ

«Υπήρχε περισσότερος εκνευρισμός, παρά ενθουσιασμός», είπε ο Aiken. «Ξέραμε ότι θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Ήταν απλώς ένα εξαιρετικό ζώο, έχοντας τα καλύτερα γονίδια. Υπήρχαν περίπου επτά ή οκτώ άτομα που το ήθελαν πραγματικά και αυτό οδήγησε στην τιμή».

Το πρόβατο πωλήθηκε από τον Charlie Boden. Μέχρι την πώληση, το προηγούμενο ρεκόρ για ένα πρόβατο που πωλήθηκε σε δημοπρασία ανήλθε σε πάνω από 230.000 λίρες, το 2009.

Ο Aiken και οι δύο συνεργάτες του, οι οποίοι διευθύνουν αγροκτήματα στο Ayrshire και το Northumberland, θα είναι οι ιδιοκτήτες του Double Diamond. Καθώς θα ωριμάζει το σπέρμα του ζώου, θα συλλέγεται για χρήση μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Ο Aiken, ο οποίος φροντίζει Texels στο αγρόκτημα, αυτός και η σύζυγός του Jen στο Lancashire, ήθελε να τονίσει ότι τέτοιες τιμές ήταν σπάνιες.

«Μην με παρεξηγείτε, είναι τεράστιο χρηματικό ποσό για να πληρώσει κανείς για ένα πρόβατο και σίγουρα δεν πρέπει να είναι ενδεικτικό για την αγροτική κοινότητα».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024