Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα, μετά τις ακραίες προκλήσεις με το Oruc Reis, στέλνει μήνυμα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα με μία σειρά διπλωματικών και όχι μόνο κινήσεων προκειμένου να βάλει «φρένο» στα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο

Νωρίτερα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τον έλληνα ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ σε έναν ελληνοτουρκικό διάλογο για την ενεργειακή ανάπτυξη, ασφάλεια και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αποφυγή ενεργειών που δυναμιτίζουν το διάλογο

Μάλιστα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα επεσήμανε ότι είναι θέμα αρχής για τις ΗΠΑ η ενθάρρυνση των κρατών για ειρηνική επίλυση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε εμμέσως την Τουρκία να αποφεύγει ενέργειες που ενισχύουν το κλίμα δυσπιστίας.

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επικοινώνησε νωρίτερα τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως είχε προαναγγείλει χθες – αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά όλους  τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την απόφαση της Άγκυρας να βγάλει το Oruc Reis για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο