Στους ομίλους του Champions League επιστρέφει η Γιουνάιτεντ, ενώ θέση στα... αστέρια έκλεισε και η Τσέλσι – Η Γιουνάιτεντ κέρδισε εκτός έδρας την Λέστερ 2-0 και η Τσέλσι εντός έδρας την Γουλβς επίσης 2-0.
Στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League επιστρέφει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι Κόκκινοι Διάβολοι το απόγευμα της Κυριακής επικράτησαν εκτός έδρας της Λέστερ με 2-0, για την 38η και τελευταία αγωνιστική της φετινής Premier League και «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για τα… αστέρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ με τη νίκη στο «King Power Stadium» έφτασε τους 66 βαθμούς, τερμάτισε στην 3η θέση και επιστρέφει στους ομίλους μετά από δύο χρόνια!
Θέση στους ομίλους του Champions League εξασφάλισε και η Τσέλσι, που επικράτησε εντός έδρας της Γουλβς με 2-0.
Οι Μπλε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τους Μάουντ (45+1’) και Ζιρού (45+4’) έκαμψαν την αντίσταση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League και πήραν την πολυπόθητη νίκη.
Με αυτό το τρίποντο η Τσέλσι τερμάτισε στην 4η θέση με 66 βαθμούς (σ.σ ίδιους βαθμούς με τη Γιουνάιτεντ, αλλά ήταν χειρότερη στην ισοβαθμία) και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης περιόδου.
Από την άλλη, η Γουλβς έμεινε στην 7η θέση και πλέον για να βγει στο Europa League της επόμενης σεζόν θέλει η Τσέλσι να κατακτήσει το FA Cup απέναντι στην Αρσεναλ. Σε αντίθεση περίπτωση θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.
Με την υπογραφή του Μπρούνο Φερνάντες
Στο King Power Stadium όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60’ η Λέστερ είχε δοκάρι με τον Βάρντι και οκτώ λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Οι Εβανς και Μόργκαν ανέτρεψαν τον Μαρσιάλ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πορτογάλος έκανε το 1-0.
Η Λέστερ τελείωσε το παιχνίδια με δέκα παίκτες, καθώς στο 95′ ο Έβανς πήγε με τις τάπες στον ΜακΤόμινεϊ και αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σμάιχελ έκανε τραγικό λάθος και ο Λίνγκαρντ έγραψε το 2-0.
Στο Stamford Bridge η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Λέστερ και ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σφραγίζοντας το εισιτήριό της για το Champions League.
Οι Μπλε άνοιξαν το σκορ στο 45+1’ με τον Μάουντ με τρομερή εκτέλεση φάουλ και στο 45+4’ ο Ζιρού έκανε το 2-0, αφού προηγουμένως είχε περάσει και τον τερματοφύλακα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις Φορτούνης και Μασούρας με την Αλ Καλίτζ – Δύο γκολ πέτυχε κόντρα στην Αλ Ακντούντ και 4 στα τελευταία 5 ματς ο Μασούρας, σκόραρε για 3ο σερί παιχνίδι ο Φορτούνης.
Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις από τον Ολυμπιακό σε άμυνα κι επίθεση κι έτσι κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 σετ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Volley League.
Το IFAB συνεδριάζει την Τρίτη (20/1) για να εξετάσει να εισάγει αντίστροφη μέτρηση στην εκτέλεση των πλαγίων άουτ και στα χτυπήματα από το τέρμα. Στο τραπέζι κανονισμός για τους τραυματισμούς