«Πληρώσαμε πολλά»: Εργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», είναι το σύνθημα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης συλλαλητήρια, Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Στο Συντάγμα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:00.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μαζικά σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχοι, σύλλογοι γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι που έφτασαν στο Σύνταγμα με πανό, πικέτες και συνθήματα.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr
«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», είναι το σύνθημα που αναγράφεται στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας ενώ προτάσσονται τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου γίνονται χαιρετισμοί, ενώ παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε και δηλώσεις. Ήδη έχει χαιρετήσει η Ιωάννα Μουρτζιάπη, συμβασιούχος νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αμερικάνικο λαό και τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα.

Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε Πειραιά, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας.
Κλειστό το Μετρό στο Σύνταγμα και στο Μέγαρο Μουσικής
Κλειστές παραμένουν από τις 18.45 οι είσοδοι Μεγάλης Βρετάνιας και Αμαλίας στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, λόγω του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Παράλληλα, κλειστός είναι από τις 19.00 και ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής”.
Στη Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442