Ισραήλ: Θετικός στον κοροναϊό βουλευτής – Ανεστάλησαν οι συνεδριάσεις του κοινοβουλίου
Ανέστειλε τις εργασίες της η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, καθώς μέλος της διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν ξανά, εν μέσω του κλίματος ανησυχίας για την απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας.
Ανέστειλε τις εργασίες της η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, καθώς μέλος της διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν ξανά, εν μέσω του κλίματος ανησυχίας για την απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας.
Αφού έλαβε επιθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας τον Μάρτιο και είδε τα νέα κρούσματα να μειώνονται, το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο εφησυχασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.
Η Κνέσετ των εκατόν είκοσι εδρών ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από το προσωπικό που δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη η φυσική παρουσία του να μείνει στο σπίτι και όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν σήμερα αναβλήθηκαν «ενόψει της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις» που είχε η διάγνωση ότι ο Σάμι Αμπού Σαχάντα προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.
«Απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου να απομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ», τόνισε ο Αμπού Σαχάντα μέσω Twitter. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας και η επιστροφή στη λεγόμενη ρουτίνα τον βοηθάει να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.
Τα σχολεία του Ισραήλ άνοιξαν τον περασμένο μήνα, αλλά οι ανησυχίες εντείνονται όσον αφορά το ενδεχόμενο ορισμένα παιδιά να μολύνουν άλλα, παρά τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 42 σχολεία έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.
«Κάθε εκπαιδευτικός θεσμός όπου υπάρχει νοσηρότητα θα κλείνει», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη, προσθέτοντας πως το προσωπικό πρέπει να επιδιώκει την προστασία του και να εφαρμόζει μέτρα για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.
Στο Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά ως εδώ 290 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 17.343 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στη χώρα έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ σε πάνω από 593.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεντέν Ντεράνκ: Ο θάνατος του ακροδεξιού αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο να στιγματιστεί η γαλλική αριστερά
- Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
- Εικόνες αποκάλυψης στον Έβρο: Πλημμύρισε ο κάμπος των Λαβάρων – Τα νερά απειλούν οικισμούς, ήχησε το 112
- Τραμπ για Ιράν: Έχει κατασκευάσει πυραύλους που μπορούν να απειλήσουν την Ευρώπη και τις βάσεις μας
- Σχέσεις: Η ιδιαίτερη τάση στον τρόπο με τον οποίο διαλέγουμε σύντροφο
- Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες
- Ριζικές αλλαγές για τους φροντιστές των ηλικιωμένων
- Κηφισός: Ο δρόμος των στεναγμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



















![Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/photo_5834667506767957173_y-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442