Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Ζάνου : «Με φοβίζουν τα σύνορα που χτίζουμε γύρω από το σπίτι μας»

Κ. Ζάνου : «Με φοβίζουν τα σύνορα που χτίζουμε γύρω από το σπίτι μας»

«Πρέπει να γίνουμε πιο σεμνοί, να επιστρέψουμε σε έναν νέο ουμανισμό. Οι πανδημίες είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας αλλά ποτέ δεν έχουν ληφθεί τέτοιες δραστικές παρεμβάσεις στη ζωή μας στο όνομα της υγείας» λέει στα «ΝΕΑ» η καθηγήτρια στο Κολούμπια των ΗΠΑ

«Προσωπικά με φοβίζουν τα σύνορα που χτίζουμε γύρω από το σπίτι μας, αλλά και γύρω από το ίδιο μας το σώμα (σκεφτείτε: γάντια, μάσκα, ασπίδα)» λέει η ιστορικός και καθηγήτρια στο Κολούμπια των ΗΠΑ Κωνσταντίνα Ζάνου, εξειδικευμένη στην ιστορία της Μεσογείου, αλλά και στην ιδιοσυγκρασία των λαών της γεωγραφικής μας «γειτονιάς».

Εξηγεί ότι από την πανδημία που άλλαξε τη ζωή και τη συμπεριφορά των κατοίκων ολόκληρου του πλανήτη τη φοβίζει σήμερα κυρίως η αβεβαιότητα, η οποία όμως και δημιουργεί τις συνθήκες για «να γίνουμε πιο σεμνοί και να επιστρέψουμε σε έναν νέο ουμανισμό».

Οι πανδημίες είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Βρίσκουν χώρο ανάπτυξης εκεί που η ανθρώπινη ιστορία συναντά την πλανητική. Έρχονται ως διορθωτικές παρεμβάσεις για να εξισορροπήσουν την ανθρώπινη παρουσία πάνω στη γη, κυρίως σε ό,τι αφορά τον υπερπληθυσμό και το ενεργειακό αποτύπωμα. Οι άνθρωποι έζησαν και στο παρελθόν άπειρες φορές – σχεδόν συνέχεια – σε εποχές όπου έβλεπαν τον κόσμο τους να γκρεμίζεται και να γεννιέται ένας άλλος, άγνωστος σε αυτούς. Και επιβίωσαν. Έτσι κι εμείς. Ζούμε ακόμα μέσα στην ιστορία και υπομένουμε τις αλλαγές της, λέει μιλώντας στα «ΝΕΑ».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024