ΝΔ για Novartis: Τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον κ. Παπαγγελόπουλο;
Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή. Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; σχολίασε η ΝΔ για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή» σχολίασε η ΝΔ για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Αναπάντητο ερώτημα
«Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις…» καταλήγει το σχόλιο της ΝΔ.
Νωρίτερα ο Άλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για θρασυδειλία τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων».
Εγκλωβισμένος
Σχολίασε μάλιστα την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι εγκλωβισμένος στην παράδοση της παράταξής του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των δικαστηρίων και στην παράδοση της οικογένειάς του απέναντι στον κ. Σαμαρά»
Εκτίμησε δε, ότι «δεν θα είναι παρών ούτε στο μέλλον να τοποθετηθεί. Ούτε όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση παραπομπής του κ. Παπανγγελοπουλου σε ειδικό δικαστήριο».
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο φιάσκο» την συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για την έρευνα τυχόν «σκευωρίας» και έκανε λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό» αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου επειδή «δεν προκύπτει κατηγορία και καμία δικαιολογία παραπομπής. Καμία μετατροπή του σκανδάλου σε υποτίθεται σκευωρία».
Κατασκευασμένο κατηγορητήριο
«Βρήκατε κατηγορούμενο και θα κατασκευάσετε κατηγορητήριο. Και το διευρύνετε. Αυτό κάνετε σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «αυτό σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορική σας περί σκευωρίας Νοβάρτις».
Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. «Στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε» είπε και συμπλήρωσε:
«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)









































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442