Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Novartis - Τσίπρας: Φιάσκο η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το νομιμοποιεί

Novartis – Τσίπρας: Φιάσκο η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το νομιμοποιεί

Για θρασυδειλία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis και μίλησε για το μεγαλύτερο φιάσκο στηλιτεύοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία. Επίθεση σε Σκέρτσο και Τσιάρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Για θρασυδειλία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Κατώτερος των περιστάσεων

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων».

Σχολίασε μάλιστα την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι εγκλωβισμένος στην παράδοση της παράταξής του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των δικαστηρίων και στην παράδοση της οικογένειάς του απέναντι στον κ. Σαμαρά»

Εκτίμησε δε, ότι «δεν θα είναι παρών ούτε στο μέλλον να τοποθετηθεί. Ούτε όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση παραπομπής του κ. Παπανγγελοπουλου σε ειδικό δικαστήριο».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο φιάσκο» την συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για την έρευνα τυχόν «σκευωρίας» και έκανε λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό» αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου επειδή «δεν προκύπτει κατηγορία και καμία δικαιολογία παραπομπής. Καμία μετατροπή του σκανδάλου σε υποτίθεται σκευωρία».

Κατασκευασμένο κατηγορητήριο

«Βρήκατε κατηγορούμενο και θα κατασκευάσετε κατηγορητήριο. Και το διευρύνετε. Αυτό κάνετε σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «αυτό σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορική σας περί σκευωρίας Νοβάρτις».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. «Στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Ένοχη σιωπή

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένοχη σιωπή των βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο αυτό καθ’ αυτό» καθώς και για το ότι «δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες η κα Δημητρίου. Για το πώς με το θεσμικό κύρος και επάρκεια της έριξε φως σε όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της θητείας της. Αποδεικνύει ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχουν δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους και τη δικαιοσύνη. Στην παράταξή σας υπήρξαν στελέχη που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε παραδικαστικά κυκλώματα».

Τροχονόμοι, βαστάζοι και υπηρέτες

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης την κατηγόρησε για αδιαφάνεια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα «voucher της κοροϊδίας για τους δικηγόρους», για «νέο καθεστώς θεσμοποιημένης διαφθοράς με τις παρεκκλίσεις των απευθείας αναθέσεων. Πολλές περιπτώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς έλεγχο και λογοδοσία όπως η προμήθεια υγειονομικού υλικού από την 6η υγειονομική περιφέρεια (20 ευρώ η μία μάσκα) σας σταματήσαμε την τελευταία στιγμή. Πόσα άλλα να γίνονται αλήθεια που δεν τα βρίσκουμε; Τριπλασιασμός τιμής και ύπαρξη συγγενικών σχέσεων. Την ίδια ώρα η νεοσύστατη Αρχή Διαφάνειας τελεί υπό ενός ανδρός αρχή με τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη.

«Τροχονόμοι που σφυρίζουν φάλτσα όσο περνάνε δίπλα νέα σκάνδαλα» ανέφερε ο κ.Τσίπρας κάνοντας επίσης μνεία στα «τραπεζικά στελέχη» στα οποία όπως είπε η κυβέρνηση κάνει «το βαστάζο και τον υπηρέτη»  παρέχοντας ασυλία.

Ατόπημα Σκέρτσου

Παράλληλα στηλίτευσε την παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου με την ανάρτησή του κατά της αγόρευσης της Εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη και μίλησε για ατόπημα ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό.

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί επί ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δίκη; Ποιος θα τολμούσε να το κάνει αυτό;

Δικαστικό πραξικόπημα

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης λέγοντας ότι με τη στάση του έναντι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «έχει προκαλέσει την τεχνητή καρατόμηση του ΔΣ για να μείνει ως το τέλος του έτους σε δικαστική αφωνία» για να υπονομεύσει τις καταγγελίες της εν λόγω Ένωσης για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση για ένα «εν εξελίξει δικαστικό πραξικόπημα» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας όπως πρόσθεσε ούτε οι καταγγελίες και τα διαβήματα αυτά έτυχαν προβολής από τα ΜΜΕ.

«Η στάση σας απέναντι στον πλουραλισμό, τη δικαιοσύνη και τη ελεύθερη βούληση των δικαστών προσβάλει την ίδια τη Δημοκρατία. Τέτοιες μεθοδεύσεις μπορούμε να τις συγκρίνουμε με την Πολωνία και την Ουγγαρία του Όρμπαν, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024