Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ξεχύθηκαν στα πάρκα οι Βρετανοί παρά το lockdown - Για χαμένη μάχη μιλά η αστυνομία

Κοροναϊός: Ξεχύθηκαν στα πάρκα οι Βρετανοί παρά το lockdown – Για χαμένη μάχη μιλά η αστυνομία

Η Παρασκευή ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα με την αστυνομία να κόβει τα διπλά πρόστιμα από μία μέση μέρα του προηγούμενου μήνα.

Μία χαμένη μάχη «πολεμά» η βρετανική αστυνομία για την επιβολή του lockdown καθώς παρά τις απαγορεύσεις, εκατοντάδες Βρετανοί έχουν ξεχυθεί σε πάρκα για να απολαύσουν τον ήλιο κάνοντας πικνίκ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της περιφέρειας του Λονδίνου Χάκνεϊ, ομάδες συγκεντρώνονται στα πάρκα του δήμου όπου είναι «εξοπλισμένοι» με πίτσες, μπίρες και κρασιά και παρά τους κοινωνικούς περιορισμούς και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, χαίρονται τις ηλιόλουστες μέρες.

Μάλιστα η Παρασκευή ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα με την αστυνομία να κόβει τα διπλά πρόστιμα από μία μέση μέρα του προηγούμενου μήνα.

Έτσι δεν αποκλείεται οι εικόνες αυτές να οδηγήσουν στην ανακοίνωση αλλαγών στους κανόνες  ή στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών για την αντιμετώπιση του Covid -19.

Μέχρι στιγμής οι μοναδικοί λόγοι που πρέπει κάποιος να βγει έξω από το σπίτι του είναι για να εργαστεί, να γυμναστεί, να πάει σούπερ μάρκετ και σε κάποιο ιατρείο ή νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, αγωνιζόμαστε σήμερα για μια χαμένη μάχη στα πάρκα .Κυριολεκτικά εκατοντάδες άτομα κάθονται με μπύρες, κρασιά και πίτσες εκεί. Όπως πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που τηρούν τα μέτρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σημειώνεται πως το Victoria Park, στο ανατολικό Λονδίνο έκλεισε κατά τη διάρκεια του lockdown αφού οι αρχές έκριναν ότι υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι που παραβίαζαν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ομοίως  έκλεισε και το Brockwell Park αφού περισσότερα από 300 άτομα παραβίασαν τους κανόνες της καραντίνας.

Προηγουμένως, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι εάν οι άνθρωποι συνέχιζαν να παραβιάζουν τους κανόνες, τότε θα μπορούσε να απαγορευτεί εντελώς η γυμναστική έξω καθώς και να κλείσουν και οι πύλες στα πάρκα.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένικ είπε ότι διαφωνούσε με τις αποφάσεις για το κλείσιμο των χώρων πρασίνου ενώ  «είχε καταστήσει σαφές» στα συμβούλια των κοινοτήτων  ότι τα πάρκα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για να βοηθήσουν όλους όσους τηρούν τα μέτρα, αλλά θέλουν να ασκούνται.

Πάντως η ανακοίνωση της αστυνομίας ήρθε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας ορισμένων πάρτι που οργανώθηκαν σε υπαίθριους χώρους, παρά το lockdown.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024