Άρση μέτρων: Με ειδική άδεια η μετακίνηση σε νησιά για προετοιμασία καταστημάτων και ξενοδοχείων
Την δυνατότητα θα έχουν να μετακινηθούν από τώρα στα νησιά οι άνθρωποι που θέλουν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.
Την δυνατότητα θα έχουν να μετακινηθούν από τώρα στα νησιά οι άνθρωποι που θέλουν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.
«Μπορεί όποιος θέλει να καταθέσει το αίτημα του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και να μετακινηθεί», είπε ο υφυπουργός Τουρισμού.
Όπως είπε, στον «Θέμα 104,6» οι άνθρωποι που ανοίγουν 1 Ιουνίου, δηλαδή εκείνοι που έχουν επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχεία δωδεκάμηνης βάσης, θα μπορούν να μετακινηθούν για να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους.
«Είναι αλήθεια, το θέσαμε το θέμα και μας διαβεβαίωσαν ότι εφόσον καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα θα τους δοθεί άδεια μετακίνησης», ανέφερε ο κ. Κόνσολας.
«Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η 1η Ιουλίου (σσ. για το άνοιγμα ξενοδοχείων) που σε αυτό έχουμε εστιάσει τη δυναμική μας, θα πρέπει να υπάρξει και μια έγκαιρη προετοιμασία των ανθρώπων του Τουρισμού», είπε ο Μάνος Κόνσολας.
«Υπάρχει η κατανόηση από την πολιτεία να γίνει αυτό», τόνισε.
- Ντουμπάι: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
- Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε τη Μόσχα με πάνω από 100 drones – Στις φλόγες αποθήκη πετρελαίου στα νότια της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442