Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : «Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων σταθεροποιείται»

Τραμπ : «Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων σταθεροποιείται»

«Οι αριθμοί αλλάζουν και αλλάζουν γρήγορα και σύντομα θα είμαστε πάνω από αυτήν την καμπύλη. Θα βρεθούμε στην κορυφή και θα κατευθυνθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος για αυτό»

O Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε την Τετάρτη να καθησυχάσει τη χώρα, λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιθετική στρατηγική για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού λειτουργεί και ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων σταθεροποιείται.

«Οι αριθμοί αλλάζουν και αλλάζουν γρήγορα και σύντομα θα είμαστε πάνω από αυτήν την καμπύλη. Θα βρεθούμε στην κορυφή και θα κατευθυνθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος για αυτό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξής του στο Λευκό Οίκο για τον κοροναϊό.

Μέχρι την Τετάρτη οι θάνατοι αυξήθηκαν σε πάνω από 14.760, με περισσότερους από 1.900 θανάτους να έχουν αναφερθεί σε μία μόνο ημέρα.

Η Νέα Υόρκη, με πάνω από 150.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 6.200 θανάτους, συνιστά το επίκεντρο του COVID-19 στις ΗΠΑ.

Δηλώσεις Τραμπ

«Όπως θρηνούμε την τρομερή απώλεια ζωής κατά τη διάρκεια αυτής τη σοβαρής πανδημίας, βλέπουμε σημάδια ότι η επιθετική μας στρατηγική για την επιβράδυνση της εξάπλωσης λειτουργεί. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων σταθεροποιείται».

«Ο αριθμός των κλινών που είναι απαραίτητος σε τόσα μέρη – Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί τη Νέα Υόρκη – Παρακολουθούσα τη Λουιζιάνα – Βλέπετε τι συμβαίνει», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ είπε ότι μερικές «τρομερές μέρες» είναι μπροστά, αλλά σύντομα θα έχουν και θαυμάσιες μέρες να τους περιμένουν.

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Μερικοί άνθρωποι όμως δε θα μπορέσουν ποτέ να το ξεχάσουν αν είχαν ένα αγαπημένο άτομο, αν είχαν έναν σπουδαίο φίλο ή έναν φίλο, αλλά θα το ξεπεράσουμε», είπε.«Αυτό είναι ένα αφιέρωμα στην πειθαρχία και την αφοσίωση του αμερικανικού λαού για αυτό που έχουμε καταφέρει, εάν κάθε Αμερικανός συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τις κατευθυντήριες οδηγίες για την κοινωνική απομάκρυνση, μπορούμε να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και να σώσουμε αμέτρητες ζωές και μπορούμε να το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα» , Δήλωσε ο Τραμπ.

«Ελπίζουμε να κατευθυνθούμε προς μια τελική πορεία-το φως στο τέλος του τούνελ, όπως έλεγα-καθώς συνεχίζουμε να διεξάγουμε όλον τον ιατρικό πόλεμο για να νικήσουμε τον ιό, βρίσκουμε επίσης μπροστά μας έναν οικονομικό πόλεμο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε γρήγορα σε πλήρη οικονομική ισχύ», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε μια ερώτηση, ο Τραμπ δήλωσε ότι τώρα αναμένουν πολύ χαμηλότερους αριθμούς νεκρών στη χώρα σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση. «Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλύτερα από αυτούς τους αριθμούς», είπε.

Δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο

Η Δρ. Deborah Brix, μέλος της Ομάδας Εργασίας του Λευκού Οίκου για τον κοροναϊό, δήλωσε ότι το νέο μοντέλο προβλέπει μείωση του αριθμού σε περίπου 61.000.

«Νομίζω ότι αυτό που ήταν τόσο αξιοσημείωτο για όσους από εδώ και καιρό βρισκόμαστε στο πεδίο των επιστημών είναι το πόσο σημαντική είναι η αλλαγή συμπεριφοράς και πόσο καταπληκτικοί είναι οι Αμερικανοί στην προσαρμογή και την παρακολούθηση αυτών των συμπεριφορικών αλλαγών. Αυτό είναι που αλλάζει το ποσοστό των νέων περιπτώσεων», είπε.

«Αυτό θα αλλάξει τη θνησιμότητα προς τα εμπρός, διότι τώρα βρισκόμαστε στην περίοδο πλήρους μετριασμού που θα πρέπει να αντανακλάται μέσα στις επόμενες εβδομάδες της μείωσης της θνησιμότητας», είπε, προσθέτοντας ότι είναι εντυπωσιασμένη από τον αμερικανικό λαό. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν διεξάγει πάνω από 1,9 εκατομμύρια δοκιμές.

«Οι απώλειες, όσο θλιβερές κι αν είναι, είναι μια αντανάκλαση των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό σε πολλές περιπτώσεις πριν από την λήψη ισχυρών μέτρων μετριασμού, πριν ληφθούν πλήρως οι κατευθυντήριες γραμμές για την Αμερική».

«Οι περιπτώσεις, όμως, καθώς και οι νέες περιπτώσεις και οι νοσηλείες είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση των αποτελεσμάτων του τι κάνει ο αμερικανικός λαός», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Mike Pence.

Συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη πρόοδος χαμηλή και σταθερή σε αριθμούς στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον.

«Στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, το Νιου Τζέρσεϊ, τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Ορλεάνης, το Ντιτρόιτ, το Σικάγο και τη Βοστώνη, συνεχίζουμε να βλέπουμε στοιχεία σταθεροποίησης που πρέπει να ενθαρρύνουν κάθε Αμερικανό».

«Μια ενθάρρυνση ότι μπορεί ήδη να φτάνουμε στο σημείο όπου η επίδραση του κοροναϊού αρχίζει να εξισορροπείται», δήλωσε ο Pence.

Πηγή: tribuneindia.com

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024