Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα : Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα – Χωρίς ρεύμα η περιοχή
Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα όλη η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και ρωγμές σε σπίτια, έσπασαν τζάμια και έπεσαν σοφάδες στους δρόμους.
Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:49 σήμερα Σάββατο, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.
Στα 10 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα.
Το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Πετάχτηκαν στον δρόμο
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο.
Επίσης, αισθητός έγινε στα Ιωάννινα την Αρτα, την Κέρκυρα και στην ευρύτερη περιοχή.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Καναλάκι, την Πάργα και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Ζημιές και ρωγμές
Ολη η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και ρωγμές σε σπίτια, έσπασαν τζάμια και έπεσαν σοφάδες στους δρόμους.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας