Κοροναϊός : Συγκρούσεις «Κίτρινων Γιλέκων» με την αστυνομία – Αψήφησαν τις απαγορεύσεις
Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.
Δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκαν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων που είχαν βγει στους δρόμους του Παρισιού σήμερα,αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών για μαζικές συναθροίσεις, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.
Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.
Holy moly.
Massive anti-government protests in #Paris, #France today, defying #coronavirus lockdown.
But barely a peep from the corporate media. #YellowVests #GiletsJaunes pic.twitter.com/u9pz0zCqKi
— Sarah Abdallah (@sahouraxo) March 14, 2020
400 διαδηλωτές στους δρόμους
Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Αργότερα το απόγευμα η ένταση αναζωπυρώθηκε.
Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.
Affrontements en cours entre gendarmes et #GiletsJaunes #Acte70 pic.twitter.com/CjHd0s5jbG
— Jonathan Moadab (@MoadabJ) March 14, 2020
Χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος και συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, την ώρα που 2000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην πόλη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας απωθούν μια μερίδα αποφασισμένων διαδηλωτών που επιχειρούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς μια κατεύθυνση που δεν έχει δηλωθεί» στις αρχές, έγραψε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι 25 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442