Στίβος : Ο Λυκούργος Τσάκωνας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 30 του
Ο Λυκούργος Τσάκωνας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 30 ετών
Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι βάζει οριστικά τέλος στην καριέρα του.
Ο λάκωνας αθλητής αποφάσισε στα 30 του χρόνια (γεννημένος στις 8/3/1990 στη Σπάρτη) να αποχωρήσει από το στίβο και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.
Ο Τσάκωνας, ο οποίος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους προπονητές του Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Άρη Βισκαδουράκη, καθώς και τους γονείς του, ήταν έβδομος το 2010 στον τελικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, θέση που κατέκτησε και το 2014 στη Ζυρίχη.
Το 2011 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στην Οστράβα και το 2013 αναδείχθηκε νικητής στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Το 2015 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του, όχι μόνο γιατί διήνυσε τα 200 μ. σε 20.09 στο Diamond League της Ρώμης, αλλά και επειδή έφτασε πολύ κοντά σε πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει καταγράψει πέντε κούρσες κάτω από το 20.30.
Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μέτρων, ενώ βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις και την εθνική ομάδα.
- Ο Γρηγορίου είναι κοντά στον Άρη
- Έτσι αφύπνισε τους παίκτες του ο Σπανούλης: «Τους είπα ή συγκεντρωνόμαστε στο μπάσκετ ή φεύγω»
- Tο παράδειγμα της Ρόμα και τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Λεβερκούζεν για τον Ολυμπιακό (vid)
- Οι αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Στο κρεβάτι μου βάζω 10′, είμαι ηφαίστειο» (pics)
- «Πετάει» για Γερμανία ο Ολυμπιακός (pics)
- Πάνοπλος ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν (pic)
- Λέικερς – Σέλτικς 89-111: Μεγάλο διπλό στο LA με απίθανους Μπράουν και Πρίτσαρντ
- Φεύγει από την Παρτιζάν ο Τζαμπάρι Πάρκερ – Ποια θα είναι η νέα του ομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442