Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κράτα γερά Ουχάν»: Κάτοικοι της πόλης «φάντασμα» ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον κοροναϊό

«Κράτα γερά Ουχάν»: Κάτοικοι της πόλης «φάντασμα» ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον κοροναϊό

Ένα ενθαρρυντικό και πρωτότυπο μήνυμα προσπαθούν να περάσουν μέσω των social media οι κάτοικοι της Ουχάν.

Ένα ενθαρρυντικό και πρωτότυπο μήνυμα προσπαθούν να περάσουν μέσω των social media οι κάτοικοι της Ουχάν, της πόλης που χτυπήθηκε πρώτη από τον κοροναϊό και συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν από την κατανάλωση μολυσμένων νυχτερίδων.

Έχοντας κλειστεί στα διαμερίσματά τους κάθε βράδυ οι κάτοικοι της πόλης-φάντασμα ενώνουν τις φωνές τους ώστε να δείξουν πως θα παραμείνουν δυνατοί μπροστά στην απειλή των τελευταίων ημερών.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο οι κάτοικοι της Ουχάν κάθε βράδυ εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον φωνάζοντας από τα διαμερίσματά τους «Μείνε δυνατή Ουχάν, θα τα καταφέρουμε».

Ένας κάτοικος με δυνατή φωνή δίνει το σύνθημα και στη συνέχεια ακολουθούν οι υπόλοιποι με μία φωνή να λένε «Κράτα γερά Ουχάν».

https://twitter.com/china_trends/status/1221055619785879553

Την ίδια ώρα βόλτα στην πόλη φάντασμα έκανε ένας Ιρλανδός δάσκαλος επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό… πόλη φάντασμα.

Στο βίντεο τον βλέπουμε αρχικά να ετοιμάζεται για να πάει στο σούπερ μάρκετ.

Φοράει διπλή μάσκα στο πρόσωπό του, καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα και γάντια για να προστατευτεί όσο μπορεί.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι φοράει μέχρι και γυαλιά κολύμβησης για να είναι καλυμένα καλά και σφιχτά μέχρι και τα μάτια του.

Κατά τη διάρκεια  του βίντεο φαίνεται πως δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους της πόλης.

Ο Μπεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ακουμπάει τίποτα με γυμνό δέρμα, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τα γάντια θα πλυθούν αμέσως μόλις επιστρέψει σπίτι.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων τις τελευταίες μέρες, αναφέρει ότι «Αν ακούσεις κάποιον να βήχει, θα πεις αμέσως: «Ω, όχι, τι είναι αυτό;»… Επιτρέπεται να βγεις έξω αλλά ο φόβος έχει αυξηθεί τόσο πολύ που δεν θέλεις να βγεις αν δεν είναι πραγματικά ανάγκη».

 Φόβοι για πάνω από 40.000 κρούσματα

Την ίδια στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, κρούουν τα στοιχεία ερευνητών στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000, και τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού του Ουχάν, δηλώνουν ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν, βάσει μαθηματικών μοντέλων, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού ιού.

Συνολικά, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.744 κρούσματα στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ύποπτων περιπτώσεων διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών για να φθάσει τις 6.000.

«Πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός αυτή η επιδημία να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία», δήλωσε ο Γκάμπριελ Λουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής αυτής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024