Κίνα : Διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού για την ανακοπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό 56 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό 56 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα αυτά και που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.
Παράλληλα, οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν στη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού σε τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και όλοι οι ταξιδιώτες με συμπτώματα πνευμονίας «θα μεταφέρονται αμέσως» σε κάποιο ιατρικό κέντρο.
Την ίδια ώρα η Ιαπωνία επιβεβαίωσε και τρίτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών που ζει στην Ουχάν και έφθασε στην Ιαπωνία στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα παραμένει σοβαρή και οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε αρχικά ο ιός, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος από την επαρχία Χουμπέι.
Ο αριθμός των νεκρών από το φονικό ιό αυξήθηκε στους 41, ενώ έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, με τις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, να εντοπίζονται στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.
Ο αξιωματούχος απηύθυνε επίσης έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρείες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας, οι τοπικές Αρχές της Ουχάν ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα απαγορεύσουν στο κέντρο της πόλης την κυκλοφορία οχημάτων που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στους δρόμους.
Και νέο νοσοκομείο για τους ασθενείς του κοροναϊού στην Ουχάν
Οι Αρχές της Ουχάν, του επίκεντρου της επιδημίας του νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα.
Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.
Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χονγκ Κονγκ
Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ιού στο ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η σύνδεση της πόλης με την ηπειρωτική Κίνα.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17 Φεβρουαρίου (είναι ήδη κλειστά λόγω των αργιών για το νέο κινεζικό έτος), ενώ θα ανασταλούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, καθώς και τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Ουχάν.
Η Λαμ δήλωσε ότι ακυρώνονται αμέσως όλες οι επίσημες επισκέψεις στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και οι επίσημοι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος.
Δήλωσε επίσης ότι ζήτησε τη βοήθεια του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες με μάσκες.
Οι υγειονομικές Αρχές της μητρόπολης έχουν επιβεβαιώσει ότι 5 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, οι οποίοι σχετίζονται με την Ουχάν, την πόλη όπου εμφανίστηκε αρχικά ο ιός, ενώ υπάρχουν άλλα 122 ύποπτα κρούσματα.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442