Έρχεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας; – Όλα τα σενάρια της κυβέρνησης
Τη συζήτηση άνοιξε πριν δύο ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.
Διαφορετικά σενάρια και απόψεις αναφορικά με την ανάγκη ή μη αύξησης της στρατιωτικής θητείας έρχονται στο προσκήνιο από κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς μετά από την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μπαράζ των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Τη συζήτηση άνοιξε πριν δύο ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.
«Οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι καθαρά το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να δούμε το παράδειγμα που ακολουθείται σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, όπου τα παιδιά αμέσως μόλις τελειώνουν το Λύκειο πάνε στο στρατό για να μην έχουμε τις διαρροές που παρατηρούνται, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας».
Θέση στο ζήτημα πήρε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αφού τάχθηκε κατά της στρατιωκοποίησης των ελληντουρκικών σχέσεων, επικρίνοντας τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάλεσε την κυβέρνηση να επαναξετάσσει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας ακόμα και με τον κίνδυνο – όπως είπε – του πολιτικού κόστους.
Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για «αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ που όπως είπε προβλέπει υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια.
«Φρένο» από Παναγιωτόπουλο
Ωστόσο ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18.
Όπως τόνισε, «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)






































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)
























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442