Mετά από 16 αγωνιστικές έπειτα από την πρώτη σέντρα στη φετινή Premier League, η Λίβερπουλ φιγουράρει στην κορυφή και μάλιστα αήττητη, οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λέστερ.
Κάτι που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα θα βρουν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη θέση αφού και δύο ήττες να κάνει στις δύο αγωνιστικές μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου δεν… προλαβαίνει να πέσει από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.
Μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να προκαλεί όμως στους «reds» το επίτευγμα αυτό αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη τις προηγούμενες τρεις φορές που τα Χριστούγεννα τους βρήκαν στην κορυφή της Premier League.
Τί συνέβη; Καμία από τις τρεις δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, κάτι που αποτελεί μοναδικό… κατόρθωμα από καταβολής Premier League, τη σεζόν 1992-3 δηλαδή.
Η πιο πρόσφατη από τις τρεις μάλιστα ήταν η περσινή με τη Λίβερπουλ να χάνει στο φινάλε το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια κούρσα που έκοψε την ανάσα με τις δύο ομάδες να αγγίζουν τους 100 βαθμούς.
Οι δύο άλλες ήταν τις σεζόν 2008-9 και 2013-14 όταν όταν την πρώτη πρωταθλήτρια στέφθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άλλη η Σίτι με την Λίβερπουλ βέβαια φέτος να μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να βάλει τέλος σε αυτή την… κατάρα αλλά και την ανομβρία 30 ετών.
Η νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Σαμσουνσπόρ της εξασφάλισε την βέβαιη πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League και παράλληλα... εκτόξευσε τις πιθανότητές της για το top-8 της διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ιταλία, η διαιτητής του αγώνα δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδό, με την υπόλοιπη εξέδρα πάντως να αντιδρά έντονα εναντίον του...
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την παρουσία τους στα πλέι-οφ του Europa League, ενώ διατηρούν ακόμη πιθανότητες για το τοπ-8 - Ποιές οι πιθανότητες για ελληνικό «εμφύλιο».
Ο Νεοκλής Αβδάλας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα του Βιρτζίνια Τεκ, με τον Έλληνα φόργουορντ να καταγράφει 30 πόντους στην τελευταία του εμφάνιση.