Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπας και είναι η ευκαιρία στο Κύπελλο;

Μπας και είναι η ευκαιρία στο Κύπελλο;

Από το 2005 και πέρα οι τελικοί είναι μονοί και τελούν σε καθεστώς… ποτοαπαγόρευσης και καραντίνας, λόγω του φόβου των επεισοδίων, τα οποία συνέβησαν κιόλας στα εκάστοτε ανταμώματα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Το «Να η ευκαιρία» ήταν ο τίτλος του πρώτου talent show που παίχθηκε στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα κράτησε από το 1977 έως το 1983…

Ε, λοιπόν, σε αυτό το πνεύμα, μπορεί να εκπέμψει και η ΕΟΚ: να η δική της ευκαιρία να επαναφέρει στην κεντρική σκηνή (όχι την εκπομπή ταλέντων, αλλά) το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η συγκεκριμένη φόρμουλα που βάσταξε από το 1995 έως το 2004 καταργήθηκε εν μια νυκτί: επρόκειτο όντως για μια μεγάλη νύχτα διότι ο τελικός που διεξήχθη στις 29 Φεβρουαρίου του 2004 στο Χαλκιοπούλειο γήπεδο της Λαμίας, ανάμεσα στον Αρη και στον Ολυμπιακό, άρχισε Κυριακή και λόγω των επεισοδίων και της εκκένωσης των κερκίδων, έληξε χαράματα Δευτέρας!

Εκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! Από το 2005 και πέρα οι τελικοί είναι μονοί και τελούν σε καθεστώς… ποτοαπαγόρευσης και καραντίνας, λόγω του φόβου των επεισοδίων, τα οποία συνέβησαν κιόλας στα εκάστοτε ανταμώματα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Στα δεκαπέντε χρόνια που πέρασαν από τότε δοκιμάστηκαν διάφορα μοντέλα: πότε με γεμάτες εξέδρες, πότε με 700 οπαδούς ένθεν και ένθεν στο Ελληνικό, πότε χωρίς οργανωμένους φιλάθλους, πότε με θεατές που προέρχονταν από τα σχολεία στο Ηράκλειο και πάει λέγοντας…

Η τρέχουσα σεζόν μοιάζει με μια αξιοποιήσιμη, έστω και με πιλοτική μορφή, συγκυρία: ο Ολυμπιακός αποστασιοποιήθηκε από τις εγχώριες διοργανώσεις, η αναπτυξιακή ομάδα του αποκλείσθηκε νωρίς από το Ανατόλια και την περασμένη Κυριακή ο Παναθηναϊκός έμεινε επίσης εκτός νυμφώνος, εξαιτίας της ήττας του από τον Προμηθέα Πατρών.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά την τετράδα απαρτίζουν ο Προμηθέας, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο (εκ της Α2 ορμώμενος) Διαγόρας Δρυοπιδέων. Οι ημιτελικοί έχουν προγραμματισθεί για τις 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός θα διεξαχθεί ύστερα από 96 ώρες.

Δεν ξέρω πόσο εφικτή είναι η επιστροφή στη φόρμουλα του φάιναλ φορ, χώρια που δεν προβλέπεται κιόλας από την ισχύουσα προκήρυξη. Αλλά μπας και είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τόλμη και τις αντοχές μας, βρε αδερφέ;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024