Ο Παναγιώτης Μπεχράκης στο One Channel για τον αμίαντο: Ο ύπουλος εχθρός της υγείας
Για την επικινδυνότητα του αμίαντου μίλησε στην εκπομπή One Direct o Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος και Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου.
Οι επιδράσεις του αμίαντου είναι ιδιαίτερα βλαπτικές για την ανθρώπινη υγεία και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες καρκινογένεσης.
Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μεγάλες ποσότητες ινών αμιάντου εξακολουθούν να υπάρχουν σε υλικά που δεν έχουν απομακρυνθεί.
Για τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του φαινομένου αυτού, μίλησε στην εκπομπή One Direct o Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος και Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη το χαρακτηριστικό του αμιάντου είναι ότι δεν έχει όριο ασφάλειας, το ελάχιστο μπορεί να κάνει τη ζημιά όταν κάποιος εκτεθεί σε αυτό, επομένως θα έπρεπε να έχει αποτελέσει προτεραιότητα η απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου που έχουν εντοπιστεί στο Μάτι.
Χωρίς προφύλαξη, η επαφή με το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η σχετική διαδικασία όσον αφορά την απομάκρυνση ή κάλυψή του.\
Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εισπνοή ινών αμιάντου στην ανθρώπινη υγεία μπορεί να είναι από μια διαρκή φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος έως εμφάνιση καρκίνου, επιδράσεις που θα φανούν έπειτα από 20 χρόνια, σύμφωνα με τον γιατρό.
Ο κ. Μπεχράκης μίλησε επίσης και για το αντιγριπικό εμβόλιο και αποσαφήνισε τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί αυτό να χορηγηθεί. Επομένως, κάθε άτομο ηλικίας από έξι μηνών και πάνω μπορεί εύκολα και χωρίς κινδύνους να κάνει το εμβόλιο με προτεραιότητα φυσικά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και στους ηλικιωμένους.
Πηγή: onetv.gr
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442